tisdag 30 december 2008

Jehovas vittnen

Jag vaknade av att dörrklockan ringde och tur var väl det, för klockan var redan 12.45. Jag klev upp, drog täcket runt mig och tittade ut genom titthålet på dörren. Det var en medelålders kvinna och en tant.

Jag tänkte direkt att det är nog Jehovas vittnen, men det kunde ju lika gärna vara någon granne som fått våran post av misstag eller något. Så jag öppnade dörren och självklart var det Jehovas vittnen.

De såg hur trött jag var och sa "Oj, väckte vi dig?". Jag svarade "Ja, men det är lugnt". Då började de babbla om att Gud är den enda som kan rädda världen och att vattnet på jorden håller på att ta slut och om att miljön förstörs och massa sånt.

Jag sa att jag inte ville prata om det nu och då fick jag de två häftena på bilden. Sen gick de.

Men när jag hade stängt och låst dörren så tänkte jag på att de borde väl inte dela ut häften gjorda av papper om de är så oroliga för att miljön förstörs och att jorden kan gå under. Synd att jag inte kom på det lite tidigare så jag hade kunnat säga det till dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra synpunkt om miljön. Kan nämna för dig att Jehovas vittnen ligger långt framme i miljöarbetet trots att de delar ut tidskrifter. Väldigt mycket av deras litteratur går att få på digitalt sätt. På deras webbplats finner du bibeln, tidskrifter, broschyrer och böcker:
http://www.watchtower.org/z/index.html
Men deras största insats för miljön är kanske vittnenas vapenvägran.
"Eftersom krigen har sitt ursprung i människornas sinnen, måste försvaret av freden också byggas upp i människornas sinnen" (Stadga för Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur)