lördag 14 februari 2009

Melodifestivalen 2009 deltävling 2

Till finalen gick Måns Zelmerlöw och H.E.A.T. Till andra chansen gick Lili & Susie och Amy Diamond och den internationella juryn valde ut Amy Diamond.

Det blev nästan som jag hade hoppats på fast ordningen är lite omkastad. Så jag är ganska nöjd i kväll.

Här är min lista för kvällen:

1. Lili & Susie
2. Måns Zelmerlöw
3. Amy Diamond
4. Jennifer Brown
5. H.E.A.T
6. Markoolio
7. Lasse Lindh och Bandet
8. Cookies n' Beans

Lili & Susie - Show me heaven
Jag tycker att den här låten var helt underbar. Den lät lite som en blandning av deras gamla låtar, Kylie Minogue och en uppoppad version av ABBA. Riktigt bra låt som verkligen hade förtjänat en plats i Globen. Vi får se till att de går vidare dit från andra chansen nu!

Måns Zelmerlöw - Hope & glory
Härlig, medryckande låt med en pampig början. Men det kan väl inte bli annat än perfekt när Måns och Fredrik Kempe sammarbetar? Helt klart värd sin finalplats.

Amy Diamond - It's my life
Catchig, härlig låt. Jag tycker att den glittriga huvklänningen eller vad man kallar den, som hon hade på sig i början var riktigt häftig. Men resten av kläderna var ingen höjdare tycker jag. Och hon skulle nog inte ha haft så lockigt hår, för det fick henne att se ut som 12-13 år. Men låten var bra, så andra chansen-platsen var precis vad jag hade hoppats på.

Jennifer Brown - Never been here before
Jag tycker att hennes låt tyvärr var väldigt seg. Men refrängen var ganska bra, så helhetsintrycket var helt ok. Jag hade dock hoppats på en bättre låt. Synd.

H.E.A.T - 1000 miles
Hårdrock, nej tack. Men för att vara just hårdrock så tycker jag att det var helt ok. Fast de var inte värda en finalplats tycker jag.

Markoolio - Kärlekssång från mig
Jag blev förvånad över att han kunde sjunga så bra. Men tyvärr så var det en tråkig låt med en oerhört larvig text.

Lasse Lindh och Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter!
Absolut inte min musiksmak. Jag sätter honom i samma dåliga fack som Håkan Hellström. Jag är så himla glad att den inte gick vidare.

Cookies n' Beans - What if
De kunde ju inte sjunga för fem öre. Det var hemskt. Och sen att låten var kass gjorde inte saken bättre. Jag säger bara USCH!

Sen måste jag säga att Petra Mede var underbar i kväll också. Jag tycker att hon gör ett riktigt bra jobb som programledare och jag förstår mig inte på alla dem som har något emot henne.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jag ÄLSKAR Lili & Susies låt! :D

Anonym sa...

Vad bra du skrev om kvällens låtar. Jag håller med dig om nästan allt. Jag skrev om dig i min blogg nu. ;)

Herr QK sa...

Seriöst, Måns låt var så jävla dålig! För att inte prata om hans kläder, (stilpolis här)vist jag vet att kängor är modernt nu. Men inte till kostym, inte till melodifestivalen och inte på honom! Var det bara jag som tyckte lili & susies samt amys låtar som var någorlunda...?

btw, HATA MÅNS SELMERÖV!

Anonym sa...

jag håller inte riktigt med när det gäller markoolio. Även om texten kan tyckas larvig så är den egentligen vacker men på ett lite larvigt och töntigt sätt. Dock vart hela han som ett enda valentine-kort.

P.s Lyssna på lases texter så förstår du varför han är så bra. dock passar hans genre inte i melodifestivalen därför var det bra att han inte gick vidare.

Anonym sa...

jag är verkligen inte mycket för festivalen, har skrivit ett långt hat-inlägg om den XD
mestadels för att den har blivit så fokuserad på ekonomisk vinning

en sida för att få fler besökare till sin blogg, funkar sjukt bra.
http://www.viraltrafik.se/?Daniel