lördag 28 februari 2009

Melodifestivalen 2009 deltävling 4

Till finalen gick Agnes och Malena Ernman. Till andra chansen gick Sarah Dawn Finer och Star Pilots och den internationella juryn valde ut Sarah Dawn Finer.

I kväll var det mycket fler bra låtar än förra veckan och det tackar jag för, men jag är oerhört besviken över att min favorit i kväll inte ens gick vidare till andra chansen. De kom 7:a. Nämligen Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng.

Här är min lista för kvällen:

1. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
2. Agnes
3. Malena Ernman
4. Sarah Dawn Finer
5. Susanne Alfvengren
6. Star Pilots
7. Next 3
8. Thorleifs

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing Me Tenderly
Häftig låt, snyggt framträdande, snygga tjejer som dessutom sjunger otroligt bra. Hur kunde de bara komma 7:a? Jag tyckte att det var helt självklart att de skulle ta sig till globen direkt.

Agnes - Love Love Love
Den här låten var lika bra som hennes radiohits "On And On" och "Release Me". Jag förstod att den skulle få flest röster ikväll. Sen måste jag säga att jag gillade hennes kläder och att jag tyckte att framträdandet var snyggt.

Malena Ernman - La Voix
Det här tyckte jag var riktigt häftigt. Både låten och framträdandet. Hon har väldigt bra röst och jag tror att det skulle gå riktigt bra för den här låten om den tar sig till Eurovision Song Contest.

Sarah Dawn Finer - Moving On
Som alltid så sjunger hon hur bra som helst och låten var riktigt bra. Men eftersom motståndet ikväll var så tufft så förstår jag att hon inte tog sig till globen direkt.

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
Innan jag hörde låten så tänkte jag "Nej, inte en gammal tant med en seg ballad" men jag blev glatt överraskad. Jag tycker att låten var så himla vacker och hon sjöng riktigt bra. Men det är nog ingen låt som det skulle gå så bra för utomlands tror jag. Så därför satte jag henne bara på en femteplats.

Star Pilots - Higher
Visst, den var väl helt ok. Men den låter ju exakt som deras låt "In The Heat Of The Night" och så sjöng de falskt flera gånger också. Så att låten var rätt bra tyckte jag inte spelade någon roll. Den var absolut inte värd sin plats i andra chansen eftersom den var så himla lik en av deras andra låtar.

Next 3 - Esta Noche
Rap? Nej tack! Refrängen var ganska bra, men rapen förstörde ju allting.

Thorleifs - Sweet Kissin' In The Moonlight
Dansband är ju så tråkigt. Sen att de borde ha lagt av för 200-300 år sen är ju en annan sak.

Darin gjorde sin mellanakt riktigt bra tycker jag. Den låten är så himla fin och han gjorde den så bra. Och petra Mede var lika rolig som vanligt. Hon är nog en av de bästa programledarna på väldigt länge tycker jag.

Inga kommentarer: