torsdag 26 mars 2009

Gör som jag, maila önskan om La Voix

Bland annat Rix FM har valt att inte spela Malena Ernman - La Voix i radion eftersom den är för mycket opera. Jag tycker att det är riktigt dåligt av deras musikchef Robert Sehlberg eftersom den blev framröstad av svenska folket och vann melodifestivalen. Roger Nordin i Rix MorronZoo har "kuppat" och spelar den ibland. Det är lite för sällan tycker jag, men bra jobbat Roger!

Jag har mailat Robert och bett honom att de ska spela den oftare och det vore kul om fler vill göra det.

Klicka här för att maila Robert Sehlberg (Musikchef på Rix FM)

Här är mitt mail till honom:
Hej. Jag tycker att ni borde spela Malena Ernman - La Voix. Den är underbar och den vann ju trots allt melodifestivalen tack vare att svenska folket röstade på den.

Jag älskar den och det skulle göra mig oerhört glad om ni spelar den mer.

5 kommentarer:

Mimmi sa...

hej! mkt bra initiativ, la voix är jättebra (o inte minst malena), o reklamkanalernas "skäl" till att inte spela den är löjliga... ska slänga iväg ett mail jag med;)

Emelie sa...

Då borde de väl börja spela Lordi eftersom den blev framröstad av hela Europa... Men gör de det?

Anonym sa...

Svenska folket röstade inte på den. 3 miljoner besvärade sig att titta på melodifestivalen varav 300 000 röstade och troligen flertalet av rösterna kom från samma personer. Så i slutändan är det inte direkt många av de svenska folket som röstat på låtarna.

Majoriteten av alla bidrag är ju inte ens i samma stil som de låtar som spelas på radio. Troligen är den musiken till för övriga Sverige, de som inte kollar på melodifestivalen och inte bryr sig om Opera.

Niklas C sa...

Svar Anonym: Ja, men det var ju fler som röstade på den än på någon av alla de andra låtarna. Så det var ju en större del av Sveriges befolkning som röstade på "La Voix" än vad det var på de andra.

Men de spelar ju de flesta av de andra låtarna på radion. Så jag tycker att det är en självklarhet att även Malenas låt borde spelas.

Enrich sa...

Han vägrade även spela Dannii Minogue's singel Perfection när den släpptes i Sverige först för att han tyckte den var "för hård", men senare blev de väl tvungna eftersom singeln släpptes på Bonnier Amigo och de typ äger hälften av Rix FM eller hur det nu var...