lördag 7 mars 2009

Melodifestivalen 2009 - Andra Chansen

Upplägget på Andra Chansen är ju katastrofalt.

De 2 bidragen som var värda att gå till Globen enligt mig var Lili & Susie och Sarah Dawn Finer. Eftersom de tävlade mot varandra så gick ju inte det.

Så min absoulta favorit av alla årets bidrag, Lili & Susie - Show Me Heaven, åkte ut. Jag ringde 16 gånger på dem helt i onödan.

Jag är så besviken. De borde ha vunnit alltihop.

Sen fiaskot med Internationella Juryn. 2 av deras låtar var ju redan i finalen så då var det bara 2 kvar. Nej jag tycker att hela upplägget är korkat, både med duellerna och Internationella Juryn. Det borde vara att alla bidragen som gick till andra chansen skulle ha fått köra sina låtar, så får man rösta på sina favoriter. Så är det bara en röstning och de 2 bidragen som får flest röster går till globen.

Men det går ju inte, för då får ju inte SVT (utsugarna) lika mycket pengar från alla omröstningar.

Jag är irriterad och besviken. Jag vet att det bara är en tävling, men jag tycker verkligen att Lili & Susie var bäst. De borde få tävla för Sverige i Moskva.

Och hur kunde Caroline af Ugglas gå vidare? Hon kan ju inte sjunga för fem öre. Hennes röst skär sig ju hela tiden.

KATASTROF!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag håller fullständigt med dig! En total katastrof!

Röstade på Lili & Susie 35 gånger men inte hjälpte det! ;(

Anonym sa...

Jag favoriserade också Lili & Sussi under andra chansen, deras låt är fantastisk.. Men Zofia och den där skatan af Ugglas kan varken sjunga eller "dansa" hennes framträdande ser ut som en kråka på hasch eller va fan som helst.. Låten är inte direkt något jag skulle rösta på i Eurovision song contest!!