torsdag 13 augusti 2009

Inför dödsstraff

Jag läste precis i Aftonbladet att man ska införa skräckbilder på alla cigarettpaket även i Sverige. Jag tycker att det är jättebra och tror att det kan få några att låta bli att börja röka, men jag tror inte att det är så många som kommer sluta röka på grund av bilderna. Tyvärr!

Varför inte göra cigaretter olagliga? Skulle de uppfinnas, eller vad man ska säga, idag så skulle de aldrig bli tillåtna. Eftersom rökning orsakar cancer som är en dödlig sjukdom och eftersom rökning är extremt beroendeframkallande så tycker jag att tillverkning av cigaretter borde liknas vid massmord och att det därför ska straffas som massmord. Dödsstraff i de länder som har det och längsta möjliga fängelsestraff i alla andra länder.

Sen kommer vi till försäljning av cigaretter, det borde räknas som medhjälp till massmord så det borde också ge ett långt fängelsestraff.

Rökning borde ge en hög böter eftersom det skadar alla som är i närheten. Även om man röker utomhus vid t.ex busshållplatser så får ju andra röken på sig. Ska man röka så tycker jag att man ska gå och ställa sig någonstans där absolut ingen icke-rökare måste andas in röken.

Det jag vill få sagt med det här är att om tillverkning av cigaretter ger dödsstraff/fängelse så kommer färre att tillverka cigaretter. Om dessutom försäljning av dem ger fängelsestraff så kommer inga kiosker/affärer kunna sälja cigaretter och då är det mycket färre som kommer röka eftersom man måste köpa cigaretterna svart. Och om det dessutom är höga böter på att röka så kommer det nog vara väldigt få som fortsätter röka.

Vad tror ni? Är jag helt ute och cyklar eller har jag en poäng?

8 kommentarer:

Sandra sa...

Men problemet är att det är inte bara rökning som orsakar cancer utan skräp mat som mcdonalds, burger king och max skadar också kroppen och gör att cancer cellerna börjar växa..sen är alkohol väldigt beroende fram kallande och farligt tänk på alla lever skador man kan få av att dricka alkohol..
Vi inandas ångor och kemikalier varje dag av renings medel, disk medel, avgaser, renings verk. vi har klor i dricks vattnet för att kunna dricka det..så vi får i oss ämnen som leder till cancer av allt annat också!
Så varför klanka ner enbart på dem som röker?
Då borde man ju förändra allt annat med. ta bort alla E- nummer i maten tex som är gifter rakt av..

Jah Hollis sa...

Varför inte förbjuda alkohol, bilar, dålig mat och allt annat som tar livet av oss i förtid?

Niklas C sa...

Svar Sandra: Du har en poäng där, men rökning skadar ju inte bara de som röker, det skadar alla i närheten som tvingas att andas in röken.

Skräpmat skadar ju bara den som äter den, så där får man ju bara skylla sig själv. Och den är inte beroendeframkallande heller så den kan man faktiskt låta bli.

Alkohol skadar faktiskt både den som dricker och folk runtomkring så den kan de gärna förbjuda. Jag dricker bara alkohol någon gång ibland så det gör mig ingenting om de förbjuder det.

admin sa...

svar: Utmärkt. Själv?

Egg. sa...

Jag håller inte alls med.
Jag är en rökare. Jag är väldigt medveten om att det finns folk som stör sig om man röker i deras närhet. Jag röker aldrig i folkmassor och jag ser alltid till att jag inte plågar någon med min rök.
Jag ser tobak som en lyxvara, jag röker inte för att vara cool. Jag röker för jag njuter av de.
Cigaretter är skadligt men det finns annat som är ännuvärre för mänskligheten, tex skräpmat.

att tillverka cigaretter är väl inte hjälp till massmord? Det är allt frivilligt så jag tycker inte det är rätt att skylla allt på tillverkarna.... Dom ger ju vad kunderna vill ha...

Daja sa...

tror du har en poäng, men som tidigare skrivit, finns så mycket mer som är farligt. men en bit på vägen var iaf att förbjuda rökning på pubar och liknande!

Daja sa...

nej precis! sen kommer tobaksprodukter aldrig förbjudas eftersom industrin drar in så mycket pengar och skapar jobb... :S

Nelia sa...

Svar på din fråga i detta inlägg är att anledningen till att ciggaretter fortfarande säljs och är lagliga är för att staten tjänar pengar på det. Vore det inte så hade det aldrig funnits cigaretteri butikerna. Jag menar ciggen går upp i pris varje år, och det är ju "skatten" som hela tiden höjs, för att dra in en extra slant.