torsdag 10 december 2009

Favorit i repris - 10 fel i en enda meny

Jag kan inte låta bli att lägga upp den här igen. Jag har lagt upp den en gång för länge sen, men den är ju så rolig.

Jag och Mattias såg den på en restaurang som vi åt på.

Men allvarligt talat. Hur kan man skriva 10 fel i en enda meny.

Felen:
- HELG MENY ska vara ett ord.
- REMOULAD SÅS ska vara ett ord.
- KUL POTATIS ska vara ett ord. Ska man vara riktigt petig så heter det väl kroketter?
- BEARNAISE SÅS ska vara ett ord.
- VUXEN RÄTT ska vara ett ord.
- Det ska stå "VI" mellan BJUDER och PÅ.
- BARN PANNKAKOR ska vara ett ord.
- Det ska vara ett kommatecken efter barnpannkakor.
- ÅLDERS GRÄNS ska vara ett ord.
- BARN MENYN ska vara ett ord.

Så som de skriver nu så måste de ju mena att potatisen är hur rolig som helst och att om man köper en vuxen person på rätt sätt så får man ett barn, några pannkakor, sylt och grädde på köpet. Inte visste jag att det var lagligt med människohandel i Sverige.

Men om man inte kan skriva så bra så borde man väl be någon om hjälp med menyn när man har en restaurang. Eller vad tycker ni?

JAG HATAR SÄRSKRIVNINGAR!

9 kommentarer:

Sune...the girl sa...

Haha jag retar mig också fruktansvärt mycket på särskrivningar och det påpekar jag till höger och vänster till folk men media är inte bättre dom. Aftonbladet.se är hemska på att skriva både fel och särskrivningar.

Grattis till att ha blivit dagens blogg förresten :)

Fenixmona sa...

Jag håller med dig! Jag jobbar hårt i Rimstugan nu...alla kvällar fram till och med julafton! Tipsa gärna om Rimstugan, så det kommer in många dit! Kramiz

sara sa...

oh vilken olik smak man kan ha . Jag tyckte inte nåt av de så gott ut :P

tinazpicaboo sa...

så roligt!

Hell's Bitches sa...

Åh! Särskrivningar stör jag mig något så otroligt på. Det är det västa jag vet. Och man kan ju tycka att en resturang borde korrläsa...

Alexandra sa...

Hatar också särskrivningar, kan störa mig nåt fruktansvärt på det. Det värsta är att det av någon anledning är så vanligt också, fattar inte varför. Det måste ju vara den enklaste skrivregeln någonsin; man särskriver INTE i det svenska språket. Punkt! Vad är problemet? Varför är det så svårt? Oj, nu blev jag helt upprörd här... :) Hahaha! Kram!

SugarCrush sa...

HAHAAHAHAHAH!
Särskrivningar är ju så roligt, det är fan det roligaste.

Grattis till dagens blogg! :D

hannah sa...

haha ganska roligt endå, vilken miss.. ;D läget ? :D

sarah sa...

haha härligt!