tisdag 12 januari 2010

Jag anmälde chefen för sexuella trakasserier

Nu kan jag äntligen berätta vad det är jag har gjort som jag är stolt över och som jag aldrig trodde att jag skulle behöva göra. Det har också gjort att jag är arbetslös nu, men jag är glad att jag har gjort det och det kunde inte ha blivit bättre än vad det blev.

Jag har anmält min chef för sexuella trakasserier. Han har mailat och sms:at mig flera gånger och skrivit bland annat att han är kåt och att han tänder på mig. Han har också sagt saker till mig på personalfester som att han vill knulla mig och liknande saker. Förutom det så har han smekt mig i håret och klämt mig på rumpan. Även fast jag sa åt honom att sluta så fortsatte han.

Till slut (efter 1,5 år) skickade jag ett mail till facket jag är med i och berättade allt. Då ville de ha ett mail med alla mail och sms jag har fått av honom och när jag skickade det till dem så hjälpte de mig direkt. Det är hos facket jag har varit på möten och hon som jobbar där har verkligen varit en ängel.

Resultatet blev att hon åkte till jobbet och förhandlade med chefen och hon lyckades fixa så jag blev uppsagd från och med igår med 6 månaders arbetsbefriad uppsägningstid. Jag får alltså lön i 6 månader till utan att behöva jobba. Förutom det fixade hon också så chefen får betala ett skadestånd till mig motsvarande ytterligare 6 månadslöner, alltså ungefär 120.000 kronor.

Jag är så himla glad att allt det här är över nu och att jag aldrig mer behöver åka tillbaka dit och träffa honom. Det enda som inte är så kul är att jag förlorade mina roliga arbetskamrater och att jag måste söka jobb igen. Men det behöver jag ju inte göra än på ett tag eftersom jag har lön i 6 månader till. Men visst, det vore ju inte fel att hitta ett jobb så jag får lön därifrån också. Dubbel lön skulle jag ju inte tacka nej till.

Jag är så stolt över att jag äntligen vågade anmäla honom och jag är så tacksam för att facket kunde hjälpa mig så snabbt och fixa så allt blev så bra. Tack!

15 kommentarer:

Livsnjuterska sa...

Verkligen bra gjort av dej, ingen ska behöva bli sexuellt trakasserad på sin arbetsplats! Men det är nog många som inte vågar att ta steget ut och göra en anmälan!
Bra där, hoppas att den där perversa saken, aldrig beter sej så mot någon igen!

Är jätteglad för din skull

Kram

Tobias sa...

Bra och modigt gjort!

Unknown sa...

Verkligen bra gjort av dig! Skönt att det slutade så här och modigt av dig som vågade anmäla! Tråkigt samtidigt att du inte få komma tillbaka till jobbet och få vara med arbetskamraterna, för bra arbetskamrater hittar man verkligen inte på träd. Chefen skulle ha varit kickad istället. Men du gjorde rätt som anmälde!

Caroline sa...

Oh, Niklas! Så jäkla starkt av dig! Och vad hemskt att behövt stå ut med det där svinet så länge! *Krama hårt*

Danne sa...

Tråkigt att höra att du blivit utsatt för detta på din arbetsplats. Men jag är glad att du tog i tu med problemet och inte lät det fortsätta!!!

//Danne

Danne sa...

Tråkigt att höra att du blivit utsatt för detta. Och under en längre period. Men jag är glad att du tog tag i saken, och fick ett stopp på det hela. Bra med skadeståndet också!
Hoppas att du hittar dig ett nytt jobb snart.

//Danne

Borgmästarn sa...

Att du valde o vänta så länge som 1,5år är för mig ett mysterium, nej lite råg i ryggen de du grabben de ä vad du behöver o inte 120lakan haha ^^

Alexandra sa...

Va starkt gjort av dig! Jag är också stolt över dig! :) Vilket äckel han är, rätt åt honom som måste betala skadestånd! Puss och kram till dig!

Neha sa...

Vilken jävla psykad chef du hade. Hur fan tänker såna människor?!
Förstår att du är stolt över dig själv, det ska du vara! Vet hur det är. Jag var galet stolt över mig själv efter jag anmälde mitt ex.

Frida sa...

Vilka vidriga människor det finns alltså ! Bra gjort i alla fall och hoppas du hittar nytt jobb snart med en vettig chef :)

mvh

Frogprincess sa...

BRA att du tog tag i det. Sådant ska man definitivt inte stå ut med!!!
Vilken bra hjälp du har fått dessutom!
Hoppas att du hittar ett nytt jobb snart igen då, men du har kanske ingen brådska just nu :-)

Mike sa...

bra jobbat! :)

~Kina~ sa...

Så jäkla bra gjort att du satte dit svinet och va bra att du sparat alla mail/sms så du hade bevis. Tydligare än så kan det ju inte bli. Lycka till nu med att hitta nytt jobb men det är väl ingen jätte panik. Du får ju lön ett tag till.

charlotte sa...

det var strongt gjort av dig i synnerhet i dessa tider. du ger mig hopp om framtiden- att det fortfarande finns folk med lite stake.. så många mähän där ute så jag blir lite mörkrädd ibland. grattis till dig för att ha gjort en jättebra sak
kram

Ama de casa sa...

Verkligen STARKT gjort av dig!

Vilken otäck situation att jobba under såndana förhållanden - hoppas allt går bra nu!
Kram