lördag 6 februari 2010

Chokladfontänen - Vad vi tyckte om den

Nu har Jessica åkt hem efter en jättemysig filmkväll. Innan vi började kolla på filmerna testade vi chokladfontänen jag köpte för ett tag sen så nu tänkte jag berätta vad vi tyckte om den och visa några bilder. I slutet kommer jag också tipsa om 2 misstag vi gjorde som ni ABSOLUT INTE ska göra.

Vi började med att smälta chokladen i en skål över en kastrull med kokande vatten. Sen hällde vi ner den i chokladfontänen och fick det här fina resultatet.
Så valde vi några olika frukter som vi ville doppa i chokladen. Plus att vi hade maränger också.
Här ser ni Jessica som doppar banan i chokladfontänen.
Och jag som doppar en vindruva. Det var riktigt gott.
Sen efter ett tag tyckte vi att chokladen var lite för tjock och flöt för sakta så då tänkte vi spä ut den lite. Vi läste att man ska hälla i lite vegetabilisk olja då, men vi hade ingen. Så stod det att man inte skulle hälla i något kallt. Så jag värmde lite mjölk i mikron och hällde i. Men då fick vi det här katastrofala resultatet. Det klumpade ihop sig efter en sekund och motorn stannade och allt var förstört. Men som tur var så var vi väldigt mätta av all choklad vi redan hade fått i oss.
Så mina 2 tips på vad ni INTE ska göra är:

1. Häll absolut inte i mjölk för att tunna ut chokladen!

2. Smält inte chokladen i mikron. Vi provade det, men när den var inne i mikron lite för länge så torkade den ihop och blev som ett hårt, torrt pulver som smakade bränd choklad. Bläää. (Vi blev tvungna att gå ner till affären och köpa mer choklad efter den lilla missen.)

Men jag tycker absolut att ni ska köpa en sån här, för det var verkligen mysigt att sitta och doppa en massa frukter och annat i chokladen medan den rann där så fint. Vill ni läsa mer om den eller kanske köpa den så kan ni klicka här.

9 kommentarer:

Camilla sa...

Vad läckert!
Och mysigt!
Utom att den torkade ,förstods.
Jag provade också att smälta choklad i mikron ,en gång,men det gick inte...men nu vet vi det :)
Jag har gjort awarden jag fick av dig.
Tusen tack.
Ha det bra och kram på dig!

Tommy sa...

Sv: Haha ... inte lätt! Men jag får fundera lite på den, vet ej om jag kommer använda den så ofta, men kanske!

Min kväll var bra förutom att min mage inte klarade av tacos just nu, för mycket kryddor som utlöste värken i min mage :(

Mia sa...

Mmm smarrigt så länge det varade ändå!

Nä tyvärr inte hem tidigare igår, husbandet kunde inte hämta bilen från servicen, så jag får ta en tidig dag en annan dag i stället!

Trevlig helg!

cutecookie sa...

Coolt med choklad fontän!
Sv:Allt är bra här hur är det med dig?

Belle sa...

COooOl :D den verkar fungera bra :D

nilla sa...

Så smarrigt gott det såg ut. Synd att det sen klumpade sig för er.
Ha en bra dag.
Kram

Frogprincess sa...

Oj då, då vet jag det om jag någon gång skaffar mig en (köpstopp i år du vet...)
Men allvarlig: Den gick väl inte sönder?

Elin sa...

Jag skulle lätt kunna tänka mig att ha en chokladfontän. Choklad är gott och det verkar fränt att ha en ;D

Neha sa...

Gott:D En kompis till mig som faktiskt råkar heta Jessica också ville ha en sån men det vart ingen.
Blev dessutom sugen för jag är hungrig..