måndag 15 februari 2010

Jag hittar inget jobb, har ni ett till mig?

Jag var nyss inne på Arbetsförmedlingens hemsida och letade efter jobb som jag kan söka. Jag hittade faktiskt inte ett enda jobb att söka. Antingen ska man ha körkort, utblidning eller erfarenhet av olika saker.

Jag har gått en datalinje med webbinriktning på gymnasiet och Drama med skådespelarinriktning i 1 år på Molkoms Folkhögskola.

Sen har jag jobbat som telefonförsäljare och verkstadsarbetare plus att jag har sommarjobbat som grovstädare på ett pappersbruk några somrar.

Vad kan jag söka då? Så gott som ingenting. Det är så frustrerande.

De flesta jobben behöver man körkort för att söka och det har inte jag. På de flesta verkstadsarbeten jag kan hitta så ska man antingen ha svetsutbildning eller utbildning för andra maskiner och det har inte jag. Telefonförsäljning försöker jag undvika för det var bland det tråkigaste jag någonsin har gjort. Visst, jag var bra på det, men jag trivdes inte med att jobba som telefonförsäljare så det vill jag bara söka i absoluta nödfall.

Jag skulle gärna prova på att jobba i butik så jag kanske får ta en runda på stan någon dag med mitt CV och fråga i olika butiker om de söker personal.

Eller är det någon av er som vet någonstans jag kan jobba? Någon av er kanske söker personal i Göteborg?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Usch, arbetsförmedlingen är väl så där med det. Men gå runt på stan och fråga är ju bra, utnyttja kontakter och skicka ansökan efter ansökan. Man ska nog inte låta sig hindras för mycket av vad som står i jobbannonsen för kanske är det dig som de egentligen behöver, men att du kanske får komplettera med något.

Annars är ju alternativet att plugga igen, vilket kanske inte är så roligt men det är ju fortfarande lite tufft på arbetsmarknaden (även om jag tror att det minskar successivt). Kortare KY-utbildningar är jättebra då de ger en yrkesutbildning och är redan från början starkt förankrad bland företag. Jag har själv gått en sådan. :)

Jag tror det kommer gå bra för dig ändå, Niklas! :)

Neha sa...

Det är galet svårt att hitta, gbg är bra mycket större än Ö-vik så det finns ännu färre jobb att söka här. Plus att jag har mindre erfarenhet än dig Jobbigt att det ska vara så svårt att hitta