söndag 7 februari 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1

Igår var det ju den första deltävlingen i årets Melodifestival och jag har verkligen längtat efter det här. Men vad mycket skit det var igår. Jag kommer kommentera alla låtarna med vad jag tyckte om låten, framförandet o.s.v. Jag skriver dem i den ordningen jag tycker att de skulle ha kommit.

Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot
Det här tycker jag var riktigt, riktigt bra. Både låten, framträdandet och hennes kläder var helt perfekt. Jag tror att den här låten skulle kunna gå riktigt långt även i Eurovision Song Contest och kanske till och med ha en chans att vinna alltihop, men tyvärr så kom hon bara 5:a och har därför ingen chans. Synd!

Ola - Unstoppable
Det här måste vara den bästa låten han någonsin har gjort och den fastnade direkt och var riktigt bra. Jag brukar inte gilla Ola så särskillt mycket men den här låten gillar jag verkligen.

Jessica Andersson - I Did It For Love
Hon sjöng väldigt fint, men tyvärr tycker jag att låten var väldigt tråkig och enformig. Det kändes inte som att det hände någonting.

Salem Al Fakir - Keep On Walking
Samma här som med Jessica. Han sjöng bra men det var en riktigt tråkig och enformig låt som lät som en dålig BWO-kopia.

Anders Ekborg - The Saviour
Väldigt bra sångröst, men jag tror inte att det skulle gå så bra för den här låten i ESC. Jag tycker inte att låten sa mig någonting.

Pain Of Salvation - Road Salt
Hur kunde det gå så bra för den här skitlåten? Jag kommer inte ens ihåg den. Riktigt, riktigt dåligt.

Jenny Silver - A Place To Stay
Väldigt enformig låt. Var det någon skillnad på refrängen och verserna? Jag tycker bara att det lät likadant hela tiden. Outfiten var väldigt inspirerad av Kylie Minogue märkte jag, men det var absolut inte snyggt. Det såg bara konstigt ut.

Frispråkarn - Singel
Jag är singel, jag är singel, jag är singel... Och? Vem bryr sig? Det här måste vara bland det sämsta jag någonsin har hört. Rap hör inte hemma i Melodifestivalen och det här kändes mer som en väldigt desperat kontaktannons än en låt som skulle kunna ha en chans i ESC.

Jag tycker alltså att Linda Pritchard och Ola skulle ha gått till finalen och att Jessica Andersson och Salem Al Fakir skulle ha gått till andra chansen. Men det blev Ola och Salem Al Fakir som gick till finalen och Jessica Andersson och Pain Of Salvation som gick till Andra chansen.

Här kan ni se och höra min favorit från den första deltävlingen.

Sen vill jag också säga att öppningsnumret med Charlotte Perrelli, Nanne Grönwall och Sonja Aldén var riktigt, riktigt bra. Tänk om den låten var ny och de deltog. Då skulle de nog kunna ta hem hela skiten tror jag. Tummen upp för dem! Sen måste jag säga att det var väldigt kul att deras kläder kändes som att de var inspirerade av Lady Gaga.

14 kommentarer:

Tommy sa...

Sv: Tycker med Linda Pritchard var bra, men jag tittade inte så mycket! lyssnade mest och läste bloggar..

Kram

pimpXprincess sa...

Svar: Ja, visst är den? :D

Camilla sa...

Ja,det var Olas låt som jag tyckte var bäst.

Förutom nian som tyvärr blev inställd ;)
Ha det bra och kram på dig!

pimpXprincess sa...

Svar: Jo, jag såg det. Jag tänkte på Lady Gaga när jag såg Jenny Silver. Usch usch!

Tommy sa...

Sv: Alla dom luktar sjukt gott.. Mumsigt värre ;)

Kram

pimpXprincess sa...

Svar: Hehe okej. Jag håller ingen koll alls på henne, så jag vet inte. Jag tänkte mest på Lady Gaga på grund av "udda klädstil" och den där handsken. Lady Gaga har ju alltid något konstigt "tillbehör". En stav brukar hon väl ha?

Tommy sa...

SV: Det tycker jag minsann att du ska!

josefine sa...

nej, tyvärr. jag brukar inte kolla på melodifestivalen för det är typ ointressant :D hehe, sverige förlorar också. alltid :(

Neha sa...

Aha trevligt, var ska du och Mattias åka då?=)

Neha sa...

Haha alltså jag har bara käkat piggelin en gång och det var efter en operation vilket ledde till att jag spydde upp den strax efteråt...därför jag inte ätit den sedan dess:P

tess sa...

Jag har för länge sedan tröttnat på melodifestivalen så jag ser inte de längre. Ser ju lite på teve och musik har varit ett stort intresse men nej melodifestivalen har blivit ett enda stor jippo så nej jag tittade inte,

Lars-Göran Wadén sa...

Vad jag vet är det första gången i Melodifestivalcirkusens historia som man arrangerar festen för artisterna i tältkåtor. Jag har exklusiva bilder från lokalerna där festen ska äga rum. Titta här får du mer information:
http://www.livetrullarvidare.blogg.se

Ama de casa sa...

Nu är det inte så länge kvar till nästa deltävling! *längtar*
:-)

Frogprincess sa...

Håller inte riktigt med dig...
Jag gillade Pain of Salvation MEN kanske inte riktigt i det här sammanhanget.
Linda borde kommit med till Andra chansen i stället för Jessica vars låt kändes mycket Caroline af ugglas, fast på engelska...

Sen Håller jag verkligen med dig om att Olas låt var enormt bra!!!