lördag 13 februari 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 2

Då var andra deltävlingen av Melodifestivalen över och för en gångs skull så gick mina två favoriter vidare till finalen. Men jag tycker att det är synd att Hanna Lindblad bara kom 5:a. Jag hade svårt att välja mellan Eric Saade, Andreas Johnson och Hanna Lindblad. Jag tycker att alla tre var riktigt, riktigt bra. Men nu är det dags för min lista för ikväll. Jag skriver dem i den ordningen jag tycker att de skulle ha kommit i.

Eric Saade - Manboy
Riktigt bra låt, bra sångröst och snyggt framträdande. Det märks att det är Fredrik Kempe som har skrivit låten. Så tycker jag att det var snyggt med regnet i slutet av låten. Jag är väldigt glad att den här låten gick direkt till Globen.

Andreas Johnson - We Can Work It Out
Den här låten gillade jag verkligen. Den var så himla fin och den blev bara bättre och bättre. Sista gången han sjöng den så grät jag nästan. Jag förstod att han skulle komma med en bra låt, men jag trodde inte att den skulle vara SÅ bra. Så måste jag säga att han hade en grymt snygg outfit också.

Hanna Lindblad - Manipulated
Det är så himla synd att den här låten bara kom femma, jag tycker att den var riktigt bra. Den påminner lite om Dannii Minogue tycker jag. Jag ser fram emot att få höra studioversionen av den här låten, för jag tror att den kommer vara ännu bättre.

Highlights & MiSt - Come And Get Me Now
Den var väl ok. Det är inget jag kommer lyssna på fler gånger men det var inte dåligt.

Pauline - Sucker For Love
Häftig röst, men låten var rätt tråkig. Den går att lyssna på men den var inte bra.

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
Jag tycker inte att de var dåliga, men det är ju absolut inget man kan skicka till ESC. Jag måste faktiskt erkänna att de var lite bättre än jag trodde att de skulle vara.

Anna Maria Espinosa - Innan Alla Ljusen Brunnit Ut
Enformigt, tråkigt, säger mig absolut ingenting. Rösten var väl helt ok, men mer än så var det inte.

Andra Generationen + Dogge - Hippare Hoppare
RIKTIGT DÅLIGT! Andra Generationen är riktigt dåliga, Dogge är riktigt dålig. Hur skulle det då kunna bli bra när man slår ihop dem? Inte med en sån här skitlåt i alla fall.

Jag tyckte alltså att Eric Saade och Andreas Johnson skulle gå till finalen och att Hanna Lindblad och Highlights & MiSt skulle gå till andra chansen. Det blev Eric Saade och Andreas Johnson som gick till finalen, så där hade jag rätt. Men till andra chansen gick Pauline och Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

Här kan ni se och höra Hanna Lindblad som tyvärr åkte ut. Hon var ju skitbra!


Sen måste jag bara säga att inledningen när de imiterade de tidigare programledarna var väldigt tråkig. Jag hoppas på en bättre inledning nästa vecka.

4 kommentarer:

Enrich sa...

Nehej vad coolt att du tänkte detsamma! =) Än om det nog mest var håret och det klubbiga soundet som fick mig att tycka det mest... Att du orkar skriva om kvällen, jag tyckte det var så tråkigt ikväll. Förra veckan var mycket bättre.

Emmelist sa...

usch,. jag som avskyr MF :D

tess sa...

Hoppas du gillade festivalen igår. Syster min hade på teven igår så vi såg lite lite å de va lika risigt illa som alltid. Ja fy... nej tur man kan välja om man vill se.

Ha en fin alla HJÄRTANS dag..

//tess

Tobias sa...

Andreas låt var verkligen grymt bra :D