lördag 27 februari 2010

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 4

var den fjärde och sista deltävlingen av årets melodifestival över. Ikväll tycker jag att det var fler bra låtar än vad det har varit i de tidigare deltävlingarna. Nu är det dags för min lista för ikväll. Jag skriver dem i den ordningen jag tycker att de skulle ha kommit i.

Neo - Human Frontier
Det låter väldigt mycket som Mika och det gillar jag. Härlig låt som fastnade snabbt i huvudet, coola kläder och en ganska söt kille. Bara positivt!

Sibel - Stop
Bra låt, bra sånginsats och riktigt häftiga kläder. Sen var det kul att dansarnas outfits såg ut att vara inspirerade av dansarna i videorna Bad Romance med Lady Gaga och Can't Get You Out Of My Head med Kylie Minogue.

Lovestoned - Thursdays
En härlig låt som fastnade väldigt snabbt. Den kändes lite annorlunda jämfört med alla andra bidrag och det är ju kul med en låt som sticker ut lite.

Peter Jöback - Hollow
Efter första lyssningen satte jag den på denna fjärdeplats, men när man hade hört den igen så blev den bättre och bättre så nu i efterhand skulle jag ha satt den på en andraplats. Men den här listan skriver jag efter en lyssning så det får bli en fjärdeplats. Jättefin låt, riktigt bra röst och det märks att det är Fredrik Kempe som har skrivit den. Det här är en låt som kommer åka direkt in i min Ipod så fort den släpps.

Pernilla Wahlgren - Jag Vill Om Du Vågar
Kul att äntligen få höra en schlagerlåt. Tyvärr gillar jag inte riktigt Pernilla Wahlgren och hennes röst. Låten var väl helt ok, men inget som fastnade och just nu kommer jag faktiskt inte ihåg hur den lät.

Anna Bergendahl - This Is My Life
Hon har en jättehäftig röst och låten var helt ok men mer än så kan jag inte komma på att skriva om den här låten. Fin klänning men inte så snyggt med rosa Converse till den tycker jag.

Noll Disciplin - Idiot
Riktigt, riktigt töntig låttext. Musiken var helt ok men det är inget man skulle kunna skicka vidare till ESC.

Py Bäckman - Magisk Stjärna
Otroligt seg låt och väldigt ful outfit. Ozzy Osbourne vill ha tillbaka sin stil tror jag.

Jag tyckte alltså att Neo och Sibel skulle gå till finalen och att Lovestoned och Peter Jöback skulle gå till andra chansen. Det blev Anna Bergendahl och Peter Jöback som gick till finalen och Neo och Pernilla Wahlgren som gick till andra chansen.

Här kan ni se och höra Sibel och Lovestoned som tyvärr åkte ut.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker iaf att det var första gången nu som dom två bästa gick vidare :)

Frogprincess sa...

egentligen så tyckte jag bara riktigt illa om en låt och det var Py Bäckmans... Sibel kan jag inte fatta att hon åkte ut så snabbt och faktiskt så gillade jag Noll Disiplins låt... Lite otippat när det gäller mig.

NeP sa...

Bäckmans låt var riktigt jobbig att lyssna på. Släpper de in vilka amatörer som helst i melodifestivalerna numer?