torsdag 27 maj 2010

ESC - Semifinal 2

I kvällens semifinal av Eurovision Song Contest var det väldigt många bra låtar och det var svårt att välja vilken ordning jag tyckte att de skulle komma.

Här är min lista över kvällens 17 bidrag där nummer 1 är bäst och nummer 17 är sämst. De gröna låtarna gick vidare till finalen och de röda åkte ut.

1. Rumänien - Den här låten var riktigt bra. Jag tror att den kommer vara med och slåss om vinsten på lördag.

2. Danmark - Den här låten gillade jag också väldigt mycket. Det var en härlig låt, de sjöng bra och det var ett snyggt framträdande. Hennes klänning var också riktigt snygg!

3. Azerbaijan - Grymt snygg outfit. Den blåa klänningen tillsammans med den blåa handsken. Riktigt snyggt! Framträdandet var också väldigt snyggt och låten var bra med en grymt bra refräng.

4. Turkiet - Jag gillade den här låten trots att det inte riktigt var min musikstil. Snyggt framträdande och bra låt. Jag tror att den kommer hamna i topp 5 på lördag, men den vinner nog inte.

5. Ukraina - Den började riktigt dåligt, men blev bättre och bättre. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den här låten men på något sätt gillade jag den.

6. Bulgarien - Snyggt framträdande med sexiga killar. Låten var ganska bra.

7. Israel - Söt kille med fin röst och väldigt fin låt. Synd att han inte sjöng på engelska. Hade han gjort det hade jag nog älskat den här låten.

8. Sverige - Jag älskar hennes röst men tyvärr så tycker jag att låten är väldigt tråkig. Hon lät lite nervös i början tycker jag, men i slutet var hon väldigt bra. Precis som jag sa när hon vann Melodifestivalen här i Sverige så försvann hon bland de andra låtarna trots att hon har så fin röst. Bara för att låten är så tråkig.

9. Irland - Väldigt fin låt och vacker röst. Men jag tror inte att hon har någon vinstchans på lördag.

10. Cypern - Snygg kille med fin röst. Låten var tyvärr lite för intetsägande. Den var fin, men jag tycker att det kändes som att den försvann bland de andra bidragen.

11. Kroatien - Helt ok.

12. Georgien - Den var fin, men lite tråkig. Jag förstår att Celine Dion tackade nej till den.

13. Armenien - Vacker tjej. Helt ok låt, men ingen vinnare. Lite för enformig.

14. Holland - Jag gillade början men sen blev den bara larvig.

15. Litauen - Roligt framträdande men låten var absolut inte i min smak.

16. Schweiz - Varken bra eller dåligt. Den här låten sa mig ingenting.

17. Slovenien - Men snälla? Kan det bli värre? Otroligt jobbigt att hoppa mellan folkmusik och rock hela tiden.

Så jag hade alltså 8 rätt av 10 ikväll.

Här är min favoritlåt från kvällens semifinal. Paula Seling & Ovi - Playing With Fire

1 kommentar:

PSF sa...

Rumänien var BÄST trots attd e inte vann finalen. ;)