onsdag 18 augusti 2010

Spruta mig i rumpan?

Nu börjar det verkligen kännas att det inte är så jättelänge kvar tills jag åker till Thailand. För idag har jag tagit den första vaccinsprutan mot Hepatit A och B plus att jag har bokat tågbiljetterna till och från Arlanda. Flygbiljetterna är redan bokade så nu är det bara 2 till vaccinsprutor som ska tas. De tar jag om 7 och 21 dagar. Sen åker jag om 30 dagar. Wiiiee...

Idag när jag tog den första sprutan så frågade sköterskan om jag ville ha den i skinkan eller i överarmen. Då valde jag överarmen och tur var väl det, för när jag kom hem så läste jag bipacksedeln som fanns i vaccinkartongen och där stod det att man inte ska ta sprutan i skinkan eftersom vaccinet kanske inte kommer verka lika bra då. Det borde väl sjuksköterskan ha vetat om?

Jag är glad att jag fick flygresan för bara 5360 kr tur och retur, för allt annat som måste fixas är ju inte precis gratis. Vaccinet kostar 403 kr per spruta, plus att vårdcentralen tar 50 kr för att injicera det. Så det blir 453 kr per spruta. Innan jag åker ska jag som sagt ta 3 sprutor så de kommer sammanlagt gå på 1359 kr. Så kostade tågresorna sammanlagt 695 kr.

2 kommentarer:

Frogprincess sa...

man kan ju undra varför det inte verkar lika oavsett var man tar vaccinet...?

Ville Niskanen sa...

Hahahah vilken fantastisk rubrik.. "Spruta mig i rumpan"... :D