tisdag 8 februari 2011

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1

Den här listan kommer lite sent, men det är ju bättre sent än aldrig, eller hur?

Som vanligt så skriver jag dem i den ordningen jag tycker att de skulle ha. Nummer 1 är bäst och nummer 8 är sämst. (Det som står inom parentes är vilken plats de hamnade på.)

1. Jenny Silver - Something In Your Eyes (Andra Chansen)
En riktigt bra låt med väldigt mycket ABBA-känsla. Både sången, framträdandet och låten var jättebra så det var helt klart kvällens bästa låt tycker jag.

2. Dilba - Try Again (8)
Häftig, härlig låt som jag kommer lyssna på mååånga gånger. Det enda jag inte tycker var så bra med den var att den lät ganska enformigt. Det var inte så stor skillnad på refrängen och verserna. Jag tror att det var därför hon kom sist. Men jag gillade verkligen den låten. Sen måste jag säga att jag älskade dansarnas kläder... Snyggt!

3. Danny Saucedo - In The Club (Final)
Jag förstod att han skulle gå till final och jag tycker att början av låten var skitbra. Tyvärr blev den väldigt enformig sen, men det är ändå en låt som får mig på gott humör och jag blir väldigt danssugen när jag hör den.

4. Le Kid - Oh My God (5)
Roligt framträdande och kul med alla färger och de stora godisbitarna på scenen. Låten var fräsch och glad, det gillade jag. Jag tycker att den var värd att gå till andra chansen, men jag tycker inte att det är någon vinnarlåt så det gjorde inte så mycket för mig att de kom 5:a.

5. Pernilla Andersson - Desperados (Andra chansen)
Jag kommer inte ihåg exakt hur den här åten lät, men jag kommer ihåg att jag gillade den och att den var ganska bra. Mer än så kan jag inte skriva eftersom jag inte kommer ihåg den.

6. Jonas Matsson - On My Own (7)
Söt kille, men låten tycker jag var ganska tråkig och jag tycker inte att han sjöng så bra.

7. Swingfly - Me An My Drum (Final)
Hur kunde den här gå till finalen? Hiphop/rap eller vad det nu var är ju så himla tråkigt. Allt som den andra killen sjöng och det som tjejen i slutet sjöng var ganska bra, men resten var skit.

8. Rasmus Wiberg - Social Butterfly (6)
Hemsk sångröst som verkligen skär i öronen, groteskt fula kläder, byxorna uppdragna alldeles för högt, ful frisyr, tråkig låt. Kan det bli sämre? Hade han haft bättre sångröst så hade han hamnat på en 7:e-plats enligt mig, men nu får han vara sist.

Inga kommentarer: