lördag 12 november 2011

Hemmagjord plankstek på våran 6-årsdag

I morgon, eller nej förresten, klockan är ju över 00:00 så i dag, firar jag och min älskling Mattias att vi har varit tillsammans i 6 år! Det känns så konstigt att säga 6 år för det känns verkligen inte som att det är så länge sen vi träffades, men det är det faktiskt.

Så i dag ska vi prova att göra egen plankstek och dricka något gott till det. Därför har jag köpt planksteksplankor och bränt in dem som man tydligen ska göra för att få bättre smak på planksteken.

När man bränner in dem så penslar man dem rikligt med matolja och så stoppar man in dem i ugnen 10 minuter på 200 grader. Sen tar man ut dem, penslar på mer olja och in i ugnen 5 minuter till. Så ska man fortsätta så tills de blir mörka. Jag körde 10+5+5+5 minuter, med pensling av olja mellan varje gång. Resultatet ser ni här... Den första bilden är när det var klart och den andra bilden är när jag har penslat dem med olja och ska stoppa in dem i ugnen första gången.

Hoppas att det blir gott när vi gör våran första plankstek någonsin i morgon... I dag menar jag.

God natt! Jag älskar dig Mattias! Puss

Inga kommentarer: