fredag 8 mars 2013

Portrait of a Lady & Sycomore

Igår testade jag två av parfymproverna jag fick av Viola och nu är det dags för en recension av dem...
 
Frederic Malle - Portrait of a Lady är en otroligt vacker doft som har mycket ros och patchouli i sig. I början när jag precis har duttat på några droppar på handleden så känner jag direkt den fantastiska rosdoften som är inlindad i den mörka, spännande patchoulin. Det känns som en doft som skulle sitta perfekt på en tuff kvinna som är uppklädd för att gå på en väldigt fin tillställning. Efter en liten stund börjar jag känna något lite sötare som jag gissar att det är hallon eller svarta vinbär (eftersom det är två av doftnoterna som finns i parfymen) och även lite kanel. Nu börjar det kännas mer och mer som en unisexdoft och jag blir mer och mer förälskad i den. Jag kan utan att tveka säga att det är en av de vackraste dofterna jag har doftat på och jag tycker absolut att killar kan ha den även fast den är klassad som en damdoft.
 
Chanel - Sycomore är en av Chanels lite mer exklusiva parfymer och ingår i kollektionen "Les Exclusifs de Chanel". Det här är också en damparfym, men den här känns ännu mer unisex än Portrait of a Lady. Den här känns faktiskt mer herr än dam tycker jag. När jag sprayade den på handleden var min första tanke att den var alldeles för torr, dammig, tobakdoftande och gubbig för att passa min smak. Men efter en stund när den får lägga sig lite och doftnoterna får en chans att blanda sig med huden så blir den helt fantastisk. De dofterna jag känner på min hud är väldigt mycket vetiver, en gnutta tobak och något mer som jag tror är en blandning av enbär och viol. Doften känns väldigt fin och jag är glad att jag fick chansen att prova den.
 
------
 
Yesterday I tried two of the perfume samples I got from Viola and now it's time for a review...
 
Frederic Malle - Portrait of a Lady is an incredibly beautiful scent who has a lot of rose and patchouli. In the beginning, when I had just put a few drops on my wrist, I immediately felt the amazing rose scent that is wrapped in the dark, exciting patchouli. It feels like a scent that would be perfect on a tough woman who is dressed for a very classy event. After a while I'm sensing something sweet and I guess that it is raspberry or black currant (since those are two of the notes in the perfume) and I also feel some cinnamon. Now it feels more and more like a unisex scent and I'm getting more and more in love with it. I can without a doubt say that this is one of the most beautiful scents that I have ever smelled and I absolutely think that guys can wear it even though it is a womens perfume.
 
Chanel - Sycomore is one of Chanels more exclusive perfumes and it's from the collection "Les Exclusifs de Chanel". This is also a womens perfume, but this one feels even more unisex than Portrait of a Lady. I would even say that it is more masculine than feminine. When I sprayed it on my wrist the first thought I got was that it's way to dry, dusty, tobacco smelling and old-man-like to be something I would enjoy wearing. But after a while, when it gets a chance to settle and the notes can mix with the skin it gets amazing. The scents I'm sensing on my skin is a lot of vetiver, an ounce of tobacco and something else which I think is a mix of juniper and violet. It feels very elegant and I am happy that I got a chance to try it.
 

3 kommentarer:

TylerSampognaro sa...

That is interesting,

_cbergantinos sa...

Hey I've read the blog. You did a good job. :) koodos

Niklas C sa...

@TylerSampognaro:
Thank you =)

@_cbergantinos:
Thanx =)