onsdag 6 mars 2013

Vetiver and patchouli in scent heaven

Igår var jag hemma hos Viola och doftade på en massa parfymer. Nu menar jag verkligen MASSOR. Förutom att jag hittade flera parfymer som jag verkligen älskade så lärde jag mig äntligen hur vetiver och patchouli doftar. Det är två doftnoter som finns i väldigt många parfymer men som jag inte har haft en aning om hur de doftar. Men Viola hade en parfym som nästan bara doftar vetiver och en som nästan bara doftar patchouli, så nu vet jag äntligen hur de doftar och jag måste säga att jag älskade vetiverdoften... Så sjukt god! Patchoulin var väldigt spännande. Jag har trott att patchouli bara doftar smutsigt, men den har en så spännane, mystisk doft som jag inte riktigt kan beskriva. Den är lite smutsig, mörk och ja, som sagt spännande... Mmmm, det var verkligen som att komma till dofthimlen igår när vi satt och sniffade oss igenom alla möjliga olika parfymer... Lite mer om några av parfymerna vi doftade på kommer i ett annat inlägg.
 
------
 
Yesterday I was at Violas place sniffing on a bunch of perfumes. Now I really mean ALOT. Except from finding perfumes that I really loved I finally learned how vetiver and patchouli smells. That is two scents that you find in many perfumes, but I had no idea on how they actually smells. Viola had a perfume that almost only smells vetiver and one that almost only smells patchouli, so now I finally know how they smell, and I have to say that I loved the vetiver scent... So insanely nice! The patchouli was very exciting. I've thought that patchouli only smells dirty, but it has an exciting, mysterious scent that I don't relly know how to describe. It's a bit dirty, dark and as I said, exciting... Mmmm, it really was like I came to scent heaven when we sat there sniffing through all different kinds of perfumes... I'll tell you more about some of the perfumes in another post.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

För en vetiverälskare så finns alltid TUBA från tyska mekkanische rose......lågt pris, helt naturell, utnämnd till en av de bästa vetivererna av ALFAROM som är en av mina hjältar inom parfymnördsvängen......håller med.....;-)

Matz Ridderström

Niklas C sa...

@Matz Ridderström:
Då måste jag verkligen leta upp en flaska TUBA =) Om det är en av de bästa vetivererna så vill jag inte missa den =) Tack!