måndag 3 juni 2013

Paris Hilton - For Men & Joop! - Homme

För ett tag sen beställde jag de här 2 parfymerna utan att ha doftat på dem innan. Jag har läst så mycket positivt om dem och eftersom båda är rätt billiga så tänkte jag att jag chansar och köper dem. Nu har jag testat dem och här är mina kommentarer om dem:
 
Paris Hilton - For Men
Det här är en extremt syntetisk parfym som absolut inte doftar som riktig mango men det är något med den som jag gillar ändå. Den påminner mig om att vara på semester. Om jag blundar och doftar på handleden så drömmer jag mig bort till en solig strand i Thailand med en fruktsmoothie i handen (en väldigt syntetisk smoothie).
 
Doften är likadan hela tiden och utvecklas ingenting på huden så det här är en väldigt linjär parfym. Eftersom det är en kändisparfym och eftersom den är väldigt billig så hade jag inte förväntat mig så mycket mer av den, men lite mer doftnoter som träder fram hade varit spännande. Jag kommer absolut använda den här parfymen i sommar när jag är ute och solar, men till hösten kommer den hamna längst in i parfymskåpet till nästa sommar. Mitt betyg blir 2/5.
 
Joop! - Homme
När jag jobbade i en parfymbutik var det ofta personer som kom in och frågade efter Joop! - Homme. När jag då sa att vi tyvärr inte hade den så blev de ofta förvånade och sa att det är den bästa parfymen någonsin. Då blev jag självklart väldigt nyfiken, så jag googlade lite på den och läste en massa recensioner som var väldigt olika. Vissa älskar den och vissa hatar den. Efter alla de recensionerna kunde jag inte längre låta bli att köpa en liten flaska.
 
Jag måste börja med att varna för att man absolut inte får spraya på för mycket av den. Första gången jag testade den sprayade jag på ena handleden och det blev ganska mycket. Då kände jag direkt en stark, huvudvärksframkallande doft som påminde om en Wunderbaum som man har dragit bort hela plasten från på en gång när man sitter instängd i en varm bil. Ingen höjdare alltså! Jag blev väldigt besviken och ställde in flaskan i skåpet igen. Men sen efter några dagar så tänkte jag att om det nu är så många som verkligen älskar den här parfymen så kanske jag borde ge den en chans till, så jag plockade fram den igen och den gången höll jag flaskan på långt avstånd från handleden och sprayade bara pyttelite. Då blev doften helt annorlunda! Den är fortfarande väldigt söt, tung, kaneldoftande och vaniljaktig, men den ger inte huvudvärk längre. Efter en stund när den tyngsta delen av doften har lugnat ner sig blir den faktiskt riktigt mysig och härlig. Så om man tar för mycket av den så får den betyget 1/5, men om man är försiktig och bara använder litegrann så får den 3/5.
 
------
 
A while ago I ordered these 2 perfumes without having smelled them before. I have read so many positive comments about them and because both of them are really cheap I gave it a chance and bought them. Now I've tried them and here are my comments:
 
Paris Hilton - For Men
This one is extremely syntethic and does not smell like real mango but there's something about it that I like. It reminds me of being on a vacation. If I close my eyes and smell on my wrist then it feels like I'm on a sunny beach in Thailand with a fruit smoothie in my hand (a very synthetic smoothie).
 
The scent is very linear and doesn't develop anything on the skin. Because it's a celebrity frangrance and because it's very cheap I didn't expect more from it, but it would be nice if there would be something more in the development. Something a little more exciting. I'll absolutely use this perfume now in the summer when I'm out in the sun, but when fall comes I'll put it in the back of my perfume cabinet until next summer. I'll give it 2/5 points.
 
Joop! - Homme
When I worked in a perfume shop there where often people coming up to me asking for Joop! - Homme. When I told them that we unafortunately didn't have it they were often surprised and said that it is the best perfume ever. Obviously that made me very curious about it so I googled it and read a lot of reviews about it. Some loved it and some absolutely hated it. After all the reviews I could no longer resist it, so I ordered a small bottle.
 
I have to start off with a warning, DON'T spray to much of it! The first time I tested it I sprayed it on one of my wrists and I sprayed a little bit to much. I immediately felt a strong, headache-inducing scent that reminded me of a car refreshener (Wunderbaum) that you've pulled all the plastic off at once while sitting in a hot car. Not good! I was very disappointed and put the bottle back in the cabinet again. But after a few days I thought that if so many people absolutely love this perfume I should give it one more chance, so I picked it out again and this time I held it far away from the wrist and only sprayed a tiny spray. Now the scent was completely different! It still was very sweet, heavy and smelled of cinnamon and vanilla, but it didn't give me a headache anymore. After a while when the heavy part of the fragrance had calmed down a bit it actually was really cozy and lovely. So if you use too much of it I'll give it 1/5 points, but if you are careful and only use a little bit I'll give it 3/5 points.
 

Inga kommentarer: