onsdag 30 oktober 2013

Burberry Brit Rhythm

Burberry Brit Rhythm påminner i början om en mix av flera populära parfymer utan att kännas som en kopia. Den har en del likheter med bl.a 1 Million från Paco Rabanne och Le Male från Jean Paul Gaultier. Den känns som en parfym som de flesta kommer gilla. Den känns både kryddig och manlig samtidigt som den har en ungdomlig fräschhet. Efter ett tag doftar den mer och mer tonka och blir då mjukare, sötare och mysigare. Lite synd bara att lädernoten inte är mer framträdande.
 
När den kom ut i butikerna så testade jag den lite snabbt på en doftsticka och tyckte då att det var ännu en av alla populära killdofter och att den var rätt tråkig. Men nu när jag fick en flaska i ett pressutskick och äntligen testade den på huden så ändrades min uppfattning om den direkt. Den är mycket mycket bättre på huden än på papper.
 
Sen måste jag kommentera den snygga flaskan också. Jag älskar den ribbade, coola, svarta designen. Den känns häftig och rätt sexig. Hade doften (som sagt) haft lite mer läder så hade den matchat flaskans snygga design ännu bättre.
 
Mitt betyg blir 7/10.
 
Doftnoter: Basilika, kardemumma, enbär, läder, patchouli, bensoeharts, cederträ och tonkabönor.
 
Rekommenderade butikspriser för Burberry Brit Rhythm for him:
- Edt 90 ml: 715:-
- Edt 50 ml: 545:- 
- Edt 30 ml: 435:-
- After shave balm 150 ml: 295:-
- Deo 75 g: 265:-

Inga kommentarer: