lördag 16 november 2013

Min "parfymer-som-jag-vill-köpa-lista"

Jag är verkligen en parfymnörd ända ut i fingertopparna och hittar hela tiden fler och fler parfymer som jag vill köpa. Tyvärr så kostar de ju ofta ganska mycket så det går tyvärr inte att köpa alla jag vill ha. Men här är i alla fall några av de parfymerna som står med på min lista, som jag vill köpa någon gång...
En parfym som jag har velat ha i ungefär ett år nu, men som jag aldrig har köpt (för att min lista är så lång) är Monsieur Balmain från Balmain. Det är en fantastiskt frisk och grön citrondoft som har en härlig touch av bland annat vetiver, mynta, ingefära och peppar, som gör att den blir väldigt fin. Toppnoterna påminner lite om myggmedel (det kanske inte låter så positivt), men så fort den får lägga sig lite och blanda sig med huden så de andra noterna kommer fram blir den väldigt vacker. Det är en herrdoft, men jag kan absolut rekommendera den även till tjejer som vill ha en frisk och fräsch citrusdoft med en torr, härlig vetiver. Jag har planerat att skriva den här listan ganska länge och igår fick jag hem en flaska Monsieur Balmain i posten och jag blev verkligen överlycklig! Tack, tack, tack, tack! Så även fast jag nyss har fått hem en flaska så tänkte jag att den får vara med på listan ändå eftersom den stått med så länge och därför fick det bli en liten minirecension av den istället för att bara vara en punkt på listan. Sen måste jag också tillägga att den har väldigt bra hållbarhet på huden för att vara en citrusdoft. Jag kan nu, 6 timmar efter jag sprayade på mig den, fortfarande känna lite av den när jag sniffar på armen. Mitt betyg blir en stark 8/10.

Och här kommer några andra parfymer som står med på min lista (klicka på dem för att hitta var man kan köpa dem):

- Montale - Intense Cafe
- Guerlain - Rose Barbare (Finns bland mina recensioner i högerspalten, men jag vet inte riktigt var man kan köpa den.)
- Guerlain - L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme
- Illamasqua - Freak
- Yves Saint Laurent - La Nuit De L'Homme Le Parfum (Den har jag inte testat, men jag är väldigt nyfiken på den)
- Dior - La Collection Privée - Vétiver (Har slutat tillverkas och går inte att beställa från Sverige, så jag får se om jag lyckas få tag i den. Jag har en 15 ml dekant som räcker ett tag i alla fall.)
- Dior - La Collection Privée - Oud Ispahan (Går inte att beställa från Sverige.)
- Dior - La Collection Privée - Leather Oud (Går inte att beställa från Sverige.)
- Dior - La Collection Privée - Ambre Nuit (Går inte att beställa från Sverige.)
- Dior - La Collection Privée - Bois D'argent (Går inte att beställa från Sverige.)
- Burberry - Brit Summer (Jag har redan en flaska, men eftersom den har slutat tillverkas och jag älskar den så funderar jag på att köpa en extraflaska.)
- Dior - Homme Intense (Jag har redan en flaska, men eftersom Dior brukar reformulera sina dofter med några års mellanrum så funderar jag på att köpa en extraflaska ifall de reformulerar den och jag inte gillar den efter de gjort om den.)

Sen finns det fler parfymer jag vill ha, men jag avslutar det här inlägget här så det inte blir för långt.

Inga kommentarer: