tisdag 10 december 2013

Boucheron - Place Vendôme, edp

Jag vill börja med att säga att jag inte tycker att man ska bry sig så mycket om ifall en parfym är klassad som en herr- eller damparfym. Jag tycker istället att man ska använda de dofterna som man själv tycker att man passar bra i. För vem är det egentligen som har bestämt vilka typer av dofter som är manliga respektive kvinnliga? Hur könsbestämmer man en doft? Det finns många herrparfymer som faktiskt känns mer feminina samtidigt som det finns damparfymer som känns väldigt maskulina. Så jag testar mig gärna fram bland alla parfymer och väljer ut vilka jag tycker om.

Place Vendôme är en ny doft från Boucheron. Den är klassad som en damparfym och på min hud så känns den alldeles för feminin för att jag skulle trivas med att bära den. Men den är otroligt vacker och alldeles alldeles underbar!

Namnet Place Vendôme är taget från adressen Place Vendome nr 26 där Boucheron var först med att öppna en juvelerarbutik år 1893. Sedan 1988 har de också tillverkat egna dofter och den senaste är den magnifika Place Vendôme.

För att förklara hur den doftar så vill jag att ni tänker er att ni har plockat stora buketter med vackra pioner, vit väldoftande jasmin, rosa rosor och apelsinblom som ni lägger i en stor hög på marken. Ni tillsätter sen lite honung, en nypa rosépeppar och ganska mycket bensoe med sin vaniljaktiga fantastiska doft. I högen smyger ni in några praliner och en touch av mysk... Sen lägger ni er i högen, sluter ögonen och låter den lätta, fläktande vinden blanda alla fantastiska dofter och så kan ni bara ligga där och njuta.

Sen måste jag få tillägga att flaskan är nog den vackraste flaskan jag sett på länge.

Rekommenderade butikspriser för Boucheron - Place Vendôme, eau de parfum:
- Edp 100 ml: 895:-
- Edp 50 ml: 595:-
- Edp 30 ml: 435:-
- Body Lotion 200 ml: 395:-

Just nu kan ni hitta 50 ml för det fantastiska priset 499:- om ni klickar här!

Inga kommentarer: