söndag 9 februari 2014

Illamasqua - Freak

Jag tycker att Freak från Illamasqua är en väldigt komplicerad och svårförklarad doft. Men jag ska göra mitt bästa för att kunna sätta ord på den här fantastiskt spännande, vackra och unika unisex-doften.
 
Den doftar väldigt mycket stora, vita blommor och den känns både feminin och maskulin på samma gång. Den känns väldigt äkta och naturlig (även fast jag inte har en aning om hur någon av alla de giftiga blommorna som den innehåller doftar) och den har ett vackert ljus i sig samtidigt som den har ett lite smådirty mörker. Killer Colours-Viola har skrivit någon gång att det doftar som att någonting blommar samtidigt som något annat ruttnar och det kan jag verkligen hålla med om. Den känns så naturlig och vacker på samma gång som den har sitt mörker och det är det som gör den så spännande.
 
Förutom den unika doften så är även flaskan ett mästerverk. Den matchar doften perfekt och jag fullkomligt älskar den söta lilla snigeln! Jag hade tänkt köpa den lilla flaskan med 30 ml, men eftersom 75 ml-flaskan är så sjukt mycket snyggare så fick det bli den.
 
Doftnoter: Opium, artemisia, belladonna, spikklubba, nattblommande cereus, odört, rökelse, myrra och oud.
 
illamasqua.com kostar 30 ml £34 och 75 ml kostar £59.
 
 

Inga kommentarer: