tisdag 11 februari 2014

Lanvin - Avant Garde

Jag kommer ihåg att jag testade den här parfymen för första gången när jag jobbade i parfymavdelningen på Åhléns. Jag älskade hur den doftade på doftstickan men jag minns att jag tyckte att den doftade för mycket tobak när jag sprayade den på huden.
 
Nu var det väldigt länge sedan jag senast testade den och tyckte att det var dags att plocka fram mitt lilla sample och ge den en ny chans. Jag blev glatt överraskad när jag nu inte tycker att den doftar lika mycket tobak som jag tyckte då. Jag känner istället en varmt kryddig doft av peppar, muskot kardemumma och bärnsten med bara en liten svag hint av tobak i bakgrunden.
 
Från att ha tyckt att det var en tobaksbomb har jag nu helt ändrat uppfattning om den här doften och måste faktiskt erkänna att jag tycker om den väldigt mycket.
 
Efter en liten stund sveper det in en fin blandning av lavendel, bivax och ett vaniljliknande bensoeharts bland kryddorna och då blir den ännu bättre. Jag vill nu till och med beskriva den som fantastisk!
 
Den här doften kommer jag se till att testa fler gånger och det kanske till och med får bli en beställning av en flaska om jag gillar den lika mycket när mitt sample är slut.
 
Åh, jag älskar när man hittar ett sample som man inte tror att man kommer tycka om och man blir förvånad över hur fantastiskt det är.
 
Doftnoter: Bergamott, rosépeppar, enbär, peppar, lavendel, bivax, muskot, kardemumma, vetiver, bärnsten, bensoeharts och tobak.
 
Lanvin - Avant Garde finns att köpa på Parfym.se där 50 ml kostar 199:- (Butikspris ca. 475:-)
 

Inga kommentarer: