torsdag 27 mars 2014

Boss - Silk Jasmine

Jag måste börja med att berätta att när jag testade dofterna i Boss - The Collection första gången så blev jag förvånad och väldigt glatt överraskad över kvalitén på dem. Jag trodde inte att Hugo Boss kunde tillverka parfymer av så hög kvalité som dessutom är helt fantastiska (några av dem i alla fall). Jag föll direkt för Silk Jasmine, Damask Oud och Velvet Amber och jag köpte de två förstnämnda. Velvet Amber kommer jag troligtvis köpa någon gång i framtiden, för jag kommer nog inte lyckas låta bli. Visst, 1250:- för 50 ml är fruktansvärt dyrt, men jag tycker faktiskt att de, hur konstigt det än må låta, är värda det. Jag sålde några ml av dem för att få tillbaka lite av pengarna så det skulle kännas lite bättre...

Men, men, nog snackat om det... Nu tycker jag att det är dags att beskriva Silk Jasmine... Denna skönhet... Denna underbara doft... Tänk er en fulländad mix av kryddnejlika som påminner litegrann om Frederic Malles Musc Ravageur, en fantastisk jasmin som faktiskt känns maskulin, en mysig vanilj som inte är för tung och en superhärlig honung som gör att man bara vill ha mer av doften. Ingen av noterna sticker ut för mycket, samtidigt som alla noterna får tillräckligt med utrymme för att tillsammans blandas till en doft som både känns mysig, vacker, sexig och riktigt snuskigt dyr. Det känns direkt att det här inte är en billig doft som man känner på var och varannan person man möter.

Doftnoterna är som sagt jasmin, kryddnejlika, vanilj och vit honung.

Man kan hitta Silk Jasmine och de andra 5 parfymerna i Boss - The Collection för 1250:-/50 ml på Manlig Depå inne på NK.


Inga kommentarer: