lördag 29 mars 2014

Illamasqua - Freak Scarab

För ett tag sen skrev jag om Freak från Illamasqua och nu är det dags för deras senaste doft, Freak Scarab.

Precis som Freak så är även Freak Scarab en unisexdoft. Men den här gången har man mixat den med frukt, tagit bort oud, rökelse och en del av blommorna och bland annat lagt till en helt fantastisk kaprifol. Freak Scarab är väldigt blommig och fruktig, men den är ändå inte feminin. Visst, den lutar lite mer åt det feminina hållet än vad Freak gör, men även den här känns helt klart som en doft för både kvinnor och män.

Kaprifolen påminner mig lite om hur jag har för mig att damvarianten av Burberry London doftar, men här är den lite mörkare och sexigare. Det är helt klart kaprifolen och de vita blommorna som har huvudrollen i den här spännande doften tillsammans med ett gäng söta, solmogna plommon. I bakgrunden tycker jag också att jag känner en lätt doft av läder.

Doftnoter: Blodapelsin, neroli, ylang-ylang, jasmin, kaprifol, artemisia, nattblommande cereus, plommon, pelargon, läder, anis och mossa.

illamasqua.com kostar den £85 för 75 ml.


Inga kommentarer: