tisdag 29 april 2014

Alexander McQueen - Kingdom, EdP


Kingdom av Alexander McQueen är en metallisk, dammig, romantisk, kryddig, blommig doft med ett skarpt inslag av något som jag antar är sellerifrön. Jag har läst flera recensioner där de tycker att den luktar illa och att det luktar svett. Jag förstår vad de menar men på min hud sitter den doften bara kvar en kort stund innan den istället övergår till en fantastiskt spännande, vacker och annorlunda doft...
                
Jag transporteras till ett gammalt övergivet slott där jag öppnar dörren till ett rum med gigantiska metalljusstakar täckta av ett tunt lager damm och spindelväv som är vackert vävd mellan ljusstakarnas armar. Det är instängt och det känns att rummet har varit orört i många år. Solen lyser in och glittrar mot spindelväven när ett av fönstren plötsligt blåser upp så en vind med stora röda rosblad från den vackra rosbusken utanför sveper in. Då känner jag också en antydan av andra blommor utifrån trädgården.

Jag är så otroligt fascinerad av doften och den uppfyller och överträffar verkligen alla förväntningar jag hade av den efter alla fantastiska recensioner jag har läst. Den är så vacker samtidigt som den är väldigt annorlunda.

Sen måste jag få berömma flaskans design också. Jag har aldrig sett en parfymflaska som matchar doften så perfekt förut! Jag är oerhört imponerad över hur väl de har lyckats skapa en flaska som verkligen ser ut så som parfymen doftar... Hur man än vrider och vänder på flaskan så ser jag något som stämmer överens med doften...

Metallen runt flaskan återfinns i den metalliska doften medan det röda partiet är hjärtformat när man håller den åt ena hållet och då passar det perfekt ihop med den romantiska rosdoften. När man vänder den så spetsen hamnar uppåt så tycker jag att den ser ut som en kungatron som då både passar perfekt med namnet Kingdom och slottet som jag hamnar i när jag andas in alla dessa doftnoter... Ååååh, jag kan knappt fatta att någon kan ha skapat en parfym som verkligen doftar som ett gammalt slott. Riktigt bra jobbat av Jacques Cavallier som är näsan bakom parfymen!

Tyvärr så har de slutat tillverka den så den blir bara svårare och svårare att få tag på. Därför blev jag väldigt glad när jag hittade en som ville sälja sin flaska till mig och jag tvekade inte en sekund även fast jag aldrig hade doftat på den förut.

Doftnoter: Apelsin, mandarin, mint, neroli, bergamott, citron, nejlika, ingefära, rabarber, jasmin, sellerifrön, ros, ambra, mysk och ekmossa.Inga kommentarer: