torsdag 17 april 2014

Guerlain - Shalimar EdP


Åh, Shalimar var har du varit hela mitt liv?

Jag har hört så mycket om den här parfymen, men har av någon anledning fått för mig att det är en tantig doft. Men oj så fel jag hade! Den är så... Så... Så... Fin, stor, vacker, magisk, härlig, sexig, mjuk, porrig, oskyldig.. Ja den är lite allt möjligt på en och samma gång.

Häromdagen när jag för första gången duttade på mig en droppe på handleden och förde den till näsan blev jag helt tagen av dess magiska intryck. Jag kände mig nästan gråtfärdig utan att vara gråtfärdig. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur jag kände mig, det var så mycket känslor som kom och jag förstod knappt att det kunde rymmas så himla många fantastiska doftintryck och känslor i en pytteliten droppe. Sedan dess har jag tagit en droppe varje kväll innan jag har gått och lagt mig.

Allt från uppiggande citrus till romantiska blommor (utan att vara en blommig doft), upphetsande vanilj, pudriga sminkbord på Moulin Rouge och vulgärt vackra burlesque-kvinnor ryms i denna fina flaska. Den är vacker och oskyldig samtidigt som den är sexig och porrig, utan att bli vulgär eller "för mycket". Helt perfekt! Jag kan nu äntligen förstå hur den här parfymen kan ha varit så välkänd och älskad ända sedan den kom 1925! Jag kan nu också förstå dess rykte som ni kan höra mer om i videon nedan...

Det är ursprungligen en doft för kvinnor, men nuförtiden används den av både kvinnor och män, vilket gör mig väldigt glad. När min miniatyrflaska på 5 ml tar slut kommer jag genast beställa en fullstor flaska så jag kan njuta av dess skönhet när jag vill... Åh, den här parfymen borde finnas i alla parfymälskares samlingar!

Ni kan hitta den till grymt bra priser om ni klickar här! Både 30, 50 och 90 ml. HETT TIPS!

Förutom allt jag skrivit om den nu så håller jag även med om varenda ord som den fantastiska Katie Puckrik säger om den, så ta gärna en titt på hennes videorecension här också:

2 kommentarer:

AnnichenP sa...

Så fint du skriver. Gillade delen med puderbord och Moulin rouge. :)
Stora kramar från Trondheim!

Niklas C sa...

Svar AnnichenP: Åh, tack =) Det här är verkligen en fantastisk parfym =) Du får sniffa på den när vi ses nästa gång så får vi se om du håller med mig om de pudriga sminkborden på Moulin Rouge =) *Kramar tillbaka*