onsdag 14 maj 2014

Divine - L'Âme Sœur

Divine är ett nicheparfymhus som jag aldrig hade hört talas om tills jag häromdagen hittade en som sålde samples av de flesta av deras dofter i en Facebookgrupp som jag är med i. Jag blev nyfiken och köpte de han hade kvar och igår fick jag hem dem... Divine grundades 1986 av Yvon Mouchel och sedan dess har de lanserat 10 parfymer. Det är lite blandat med herr, dam och unisex... Jag har nu samples av 8 av dem, så det kommer dyka upp recensioner av dem när jag har testat dem.

Den första jag testade är damparfymen L'Âme Sœur som är en Eau de Parfum skapad av Yann Vasnier och lanserades 2004.

Sommar, skolavslutning, blommor och mormors sminkbord... Precis så tycker jag att den här parfymen doftar. Det är något i den som påminner mig extremt mycket om någonting från min barndom, men jag kan inte komma på vad det är... Antingen tror jag att det är något från mormors sminkbord (som jag redan har nämnt) eller så kan det vara någon blomma. Hur som helst så blir jag alldeles varm inombords och känner mig trygg när jag andas in doften.

I början doftar den otroligt mycket aldehyder och känns väldigt tantig, men så fort den fått lägga sig lite (ca 15-20 min) blir den väldigt fin. Sen om man väntar ännu längre så kommer en fantastisk ambra fram och gör att det plötsligt blir en varm och kramgo parfym. Den blir bara bättre och bättre!

De första 90 minutrarna är den för kvinnlig för att jag skulle känna mig bekväm med att använda den bland folk, men sen blir den varmare och då känns den plötsligt lite mer unisex och det gör att jag kommer använda den lite då och då när jag vill återuppleva barndomen igen och bara mysa. Förutom aldehyderna så känner jag också ylang-ylang, rosor och ambra. Åh, den här doften gör mig verkligen glad!               

Doftnoter: Aldehyder, jasmin, bulgarisk ros, ylang-ylang, vetiver, ambra, liatris och majros.

Inga kommentarer: