onsdag 14 maj 2014

Gucci - Pour Homme (1976)

Jag kollade igenom alla mina samples och upptäckte att Gucci - Pour Homme, i originalformulan från 1976, hade en trasig sprayer och därför har avdunstat. Så sorgligt! Jag har ju inte ens testat den ordentligt. Bara en gång innan jag skulle sova. Det var bara ett par droppar kvar i botten av flaskan så jag sprayade på mig lite direkt.

Det första jag slås av är en blommig citrusdoft som inte är av denna värld. Den känns så stor, magnifik, lyxig, genuin och speciell. Sen kommer det fram basilika, trä, kryddor och läder som ger doften en riktigt manlig karaktär. Det känns som en doft som skulle passa perfekt på en välklädd, sofistikerad herre!

Dofterna är välblandade och passar perfekt ihop med varandra och det börjar efter ett tag bli svårt att urskilja vad som är vad, men den får mer och mer manlig rakvattenskänsla.

Gucci - Pour Homme är en Eau de Toilette som skapades 1976 av Guy Robert och har sedan dess blivit reformulerad. Denna originalformula har doftnoterna lavendel, bergamott, citron, basilika, nejlika, iris, jasmin, pelargon, sandelträ, patchouli, cederträ, kryddor, peppar, mysk, labdanum, ekmossa, ambra, tonkaböna, vanilj och läder.


Inga kommentarer: