torsdag 5 juni 2014

Tiziana Terenzi - Maremma

Direkt när jag sprayar på mig den känner jag en underbar doft av trä, kakao, något blommigt och en söt ylang-ylang. Ett spray räcker för att få ett mysigt och behagligt doftmoln runt omkring sig.
                                          
När jag skulle gå och hämta ut ett paket idag så sprayade jag på mig ett spray på bröstet och ett i varje armveck. Doftmolnet runt mig var gigantiskt och när jag kom ut genom dörren så var det helt underbart. Det var som att hela världen var väldoftande och jag kände mig alldeles lycklig inombords. Det kanske var lite väl mycket när jag satt i bussen, men på vägen hem igen så var den inte lika bombastisk längre och ju längre tiden går desto mindre blir doftmolnet.

När doften har fått blanda sig med huden ett tag och toppnoterna har lagt sig lite så övergår den till en väldigt fin blandning av ylang-ylang, trä, honung, kakao, sandelträ, labdanum och ambra... Sandelträet, kakaon, ambran och labdanum gör doften väldigt varm och mysig, medan ylang-ylangen, honungen och någonting mer (som jag har svårt att sätta fingret på vad det är) gör att den sticker ut lite och inte påminner om någon annan doft jag har känt.

Den doften som jag har svårt att säga vad det är skulle nog kunna vara en mix av svarta vinbär, kummin och patchouli kanske.. Jag är inte helt säker... Men något som jag däremot är spiksäker på är att den här flaskan kommer användas mycket på de svala sommarkvällarna med vännerna på balkongen.

Doftnoter: Bergamott, ylang-ylang, jasmin, svarta vinbär, ek, angelica, iris, oud, persimon, kummin, honung, patchouli, kakao, sandelträ, labdanum, ambra, rosenträ och opoponax.

Tiziana Terenzi - Maremma, Extrait de Parfum finns att köpa på ausliebezumduft.de och priset ligger på €135 för 100 ml.

Inga kommentarer: