torsdag 3 juli 2014

Hermēs - Concentré d'Orange Verte

Igår fick jag hem den här snygga dekanten med Concentré d'Orange Verte från Hermēs, som jag köpte av en kille som sålde dekanter av den i en Facebookgrupp jag är med i. Tack vare att han köpte en jättestor flaska och sålde småflaskor av den så fick jag 30 ml för det fantastiskt låga priset 185 kr inklusive frakt!

För att beskriva doften så skulle jag säga att den känns som en helt perfekt och lite lättare och somrigare blandning av Dior - Escale à Parati och Annick Goutal - Ninfeo Mio. Fast de har tagit bort några av doftnoterna och gett den något eget som ger det där lilla extra och gör att den inte känns som en kopia av de andra två. Den doftar friskt av apelsin och får en grön, somrig och spännande kick av basilikan. Ibland känner jag också små doftpuffar av den varma mysiga ambran som tittar fram ur den sommarfräscha doften.

Den är helt fantastisk i ungefär en timme på min hud, innan den övergår till en väldigt hudnära doft som känns ren och fräsch. Sen försvinner den helt efter ytterligare en eller två timmar... Men när jag fick 30 ml för så lite som 185 kr så kan jag leva med att behöva spraya på mig mer efter några timmar.

Doftnoterna är apelsin, ambra, patchouli, basilika och cederträ.

Inga kommentarer: