onsdag 16 juli 2014

Hermēs - Rose Ikebana

När jag kom hem från jobbet möttes jag av ett litet paket med en 15 ml-flaska Rose Ikebana från Hermēs. Självklart slet jag upp paketet och sprayade på mig den innan jag ens hade hunnit få av mig arbetskläderna. Det där med att vänta är verkligen inte min grej när det kommer till parfymer...

Jag har aldrig doftat på den förut så det var ett blindköp (riskabelt, jag vet), men det blev ett väldigt lyckat blindköp för jag fullkomligt älskar den!

Den har en syrligt fräsch rosdoft som faktiskt inte tappar varken sin syrlighet eller rosdoft efter en stund. Jag älskar att både rosen och den syrliga rabarbern får ta så mycket plats i doften!

Jag älskar rabarberdofter och tycker att den här har lite likheter med Hugo Boss - Red och Burberry - Brit Red, om man bortser från alla andra noter och bara tänker på rabarbern (den är inte lika übersyrlig som Boss och har inget av gourmand-rabarberpaj-med-vaniljsåsigheten som Burberry)... Sen har den här doften parats ihop med en lätt, skör och vacker ros som också är en doft som jag älskar. Så den här doften känns som att den kommer vara helt perfekt för mig de dagarna när jag vill ha någon lätt och fräsch doft som har den där lilla extra syrliga kicken.

Doftnoter: Apelsin, kryddor, fruktiga noter, mysk, svarta vinbär, te, ros, citron och rabarber.

Inga kommentarer: