fredag 15 augusti 2014

Dior - Homme Parfum

Häromdagen var det en kille som är med i en parfymgrupp på Facebook som skrev att han hittat Dior Homme Parfum och skulle beställa den och undrade om det var några som ville vara med och splitta den (att han köper den och fyller upp småflaskor som han säljer till oss andra)... Jag som älskar både Dior Homme och Dior Homme Intense skyndade mig att Googla för att hitta info om Dior Homme Parfum, men jag hittade ingenting någonstans så jag började fundera på om det var en fake han hade hittat... Det kom snabbt kommentarer från andra som precis som jag inte kunde hitta någon info om den och som undrade vart han hade hittat den och då sa han att den säljs på franska Sephora och mycket riktigt, där finns den... De har tydligen ensamrätt på att sälja den nu innan det ens finns någon reklam eller information om den någonstans.

Jag skyndade mig att skriva upp mig på 10 ml och strax var splitten fylld. Jag har efter det varit väldigt nyfiken på den och har både varit rädd att det ska vara en parfym som är för lik Dior Homme och Dior Homme Intense och att den därför kommer kännas onödig, samtidigt som jag har hoppats på att den ska vara en helt egen doft som ändå har lite likheter med de andra två.

Nu har det poppat upp lite info om den på internet och idag kom min dekant fram... Jag sprayade på mig den och kände direkt en fantastisk läderdoft som både är söt och lite rökig och som gör att den inte blir någon kopia av de andra två dofterna... Den har fortfarande lite likheter med de andra två och det älskar jag! Den har självklart en fantastisk iris som är det som gör dofterna i Homme-serien så underbara och i den här parfumvarianten är den helt perfekt mjuk och len. Den är varken för läppstiftsaktig eller för pudrig. Sen tycker jag att jag känner någonting fruktigt i doften som jag skulle gissa att det är päron, men det har jag inte hittat någon info om. Det är olika doftnoter på alla ställen jag hittat där det står om den så jag vet inte riktigt vilka jag ska lita på. Men något med fruktsötma känner jag i alla fall... Jag känner också en doft av sandelträ som gör att doften blir ännu mjukare samtidigt som den ger lite träighet.

På vissa ställen har jag läst att det ska vara ros i doften och jag känner någonting som är lite blommigt men jag kan inte säga på rak arm att det är ros. Jag har bara testat den idag så jag kommer säkert känna fler doftnoter när jag testat den lite mer, men det här är det jag kan säga om den än så länge och det som dominerar i doften är en mix av den lena irisen och den söta/rökiga läderdoften.

Nu efter att ha testat den idag så kan jag redan säga att jag älskar den och att jag kommer skaffa en hel flaska så fort den kommer till Sverige. Jag älskar att den både har lite likheter med både Dior Homme och Dior Homme Intense men att den ändå är en egen doft som inte bara är en kopia. Grymt bra jobbat Dior!

Sen kommer vi till flaskan... Den är helt klart den snyggaste i Homme-serien! Den har den svarta korken precis som Intense, texten "Dior Homme" är svart, "Parfum" är guldfärgad och vätskan är mörk. Sen ser den lyxigare ut med sitt tjocka glas tack vare att den är på 75 ml istället för 100 ml som den stora varianten av de andra dofterna. Riktigt, riktigt snyggt!

Jag längtar tills den kommer till Sverige så jag får lägga till den här snygga flaskan med sitt underbara innhehåll i min samling. Tills dess får jag nöja mig med min lilla dekantflaska.

Inga kommentarer: