måndag 11 augusti 2014

Som en perfekt rabarberpaj med vaniljsås

Brit Red är en doft som Burberry tyvärr har slutat tillverka, men som jag hade turen att lyckas lägga vantarna på en flaska av. Jag har för mig att det var i slutet av förra året som jag blev nyfiken på den här doften, som jag hade hört att den ska dofta som en mumsig rabarberpaj med vaniljsås. Då började jag leta efter den på internet och jag visste att den inte tillverkades längre så jag hade inte speciellt höga förväntningar att jag skulle hitta någon flaska... Men när jag hittade en sida som hade den kvar i storleken 100 ml så dröjde det inte många sekunder innan jag hade klickat på köpknappen och tur var det, för efter det så stod det att den var slut. Så jag lyckades få tag på deras sista flaska och nu hittar jag den inte någonstans längre.

Sen när jag fick hem den med posten så var förväntningarna på doften skyhöga och jag hade skapat en mental bild av en rabarberpaj med perfekt gyllenbrun smuldeg och stora syrliga rabarberbitar med socker och krämig vaniljsås som ringlats över den... Jag var lite rädd att jag skulle bli besviken eftersom jag hade så höga förväntningar och när jag sprayade på mig den kände jag direkt att det var väldigt mycket mer vanilj än vad jag trodde att det skulle vara och jag tyckte att den inte kändes rabarberpajsaktig över huvud taget... Men efter ungefär 5 minuter började den syrliga rabarbern tränga sig igenom det tjocka täcket av vaniljsås och det var plötsligt som att man hade tagit en bit av pajen så att smuldegen och rabarberbitarna kom fram och blandade sig med vaniljsåsen och doften levde plötsligt upp till mina höga förväntningar helt perfekt. Jag blev så glad och jag älskar den fortfarande lika mycket!

Tyvärr så har jag inte använt den så ofta, men när jag idag sprayade på mig den så kände jag att den ska få komma fram lite oftare nu när det börjar bli lite svalare ute.

Om ni är ute efter en parfym som doftar som en nybakad smulpaj med rabarber och en massa vaniljsås och ni lyckas hitta en flaska av den här så tycker jag absolut att ni ska slå till... Den är verkligen helt fantastisk! Men som sagt svår att få tag på.

Doftnoter: Jasmin, rabarber, mandarin, ingefära, ros, patchouli, benzoin och vanilj.

Inga kommentarer: