lördag 18 oktober 2014

Ibland ska man ha lite tur

Som jag har berättat förut här i bloggen så är jag med i några parfymgrupper på Facebook. För ett tag sen var det en kille som frågade i en av grupperna om det finns någon parfym som doftar som glassen Päronsplitt. Jag svarade direkt med att Aqua Oriens från Van Cleef & Arpels doftar så. Jag har inte doftat på den sedan jag jobbade på Åhléns för ett par år sen, men jag kommer ihåg hur fantastisk den är med sin päronglassdoft.

Efter det blev jag mer och mer sugen på en flaska av den så jag sökte efter den på internet, men hittade den ingenstans. Då mailade jag till min kontaktperson på Alf Sörensen (de som parfymbutikerna köper in bl.a Van Cleef & Arpels dofter från) och frågade om den har slutat tillverkas eftersom den inte verkar finnas någonstans längre. Då fick jag till svar att den tyvärr var en limited edition/one shot.

Jag gick då in på Tradera och letade efter den och lyckades hitta en flaska där, men jag blev överbjuden och hann inte bjuda mer för att jag jobbade när auktionen slutade. Först blev jag lite sur över att jag missade den, men sen såg jag att hon som vann auktionen är en av medlemmarna i den parfymgruppen där vi pratade om Aqua Oriens. Jag mailade henne och sa att om hon inte gillar den efter hon testat den så är jag väldigt intresserad av att köpa den...

Det gick några dagar och så plingade det till i inkorgen. Hon ville sälja den! Så jag slog till direkt och nu är jag lycklig ägare till den här mumsiga och fina doften med sin vackra flaska som bara blir svårare och svårare att få tag på.

För att komma lite mer till doften så påminner den väldigt mycket om Päronsplitt och Piggelin blandat med kaprifol. Yummie yumm yumm! Så nu behöver jag bara blunda och ta ett djupt andetag så befinner jag mig plötsligt i en solstol med en Päronsplitt i handen vid kaprifolbusken vi hade när jag var liten.

Inga kommentarer: