torsdag 8 januari 2015

Xerjoff: Dhajala, Nio, Modoc & Kobe

Idag fick jag hem ett paket med samples (småprover) på 12 parfymer från Xerjoff. Jag duttade på mig 4 av dem direkt och nu när jag testat dem en stund så tänkte jag dela med mig av mina första intryck av dem.

Dhajala:
- Mumsig mix av bland annat ambra, harts, vanilj, ros och rosepeppar. Den börjar väldigt häftigt och mörkt med mycket harts och rosepeppar med något vitblommigt i bakgrunden innan den blir mjukare och mumsigare tack vare att hartsen och rosepepparn lugnar ned sig och släpper fram ambran, vaniljen och rosorna... Tummen upp!

Nio:
- Första intrycket var "Nja, den doftar som någon halvbillig duschtvål." Men sen gav den mig semesterkänsla och den påminner lite om något annat. (Jag tror att det kan vara Bosque från Humiecki & Graef jag tänker på.)
Nio börjar fräscht och grönt och går sen över till något som jag förknippar med semester och att ligga vid poolen... Början får ett vagt "njaaae" medan semesterdoften den utvecklas till får en stor tumme upp!

Modoc:
- Åh, vetiver! Jag kan nog nästan kalla mig för vetiverknarkare eftersom jag verkligen älskar den doftnoten och har väldigt många vetiverparfymer i samlingen. Här i Modoc är den väldigt annorlunda mot alla andra vetiverdofter jag sniffat på och det beror nog på irisen och mysken som den är mixad med.. Men jag känner något som är lite sött i bakgrunden också och det ger den en egen touch som jag inte upplevt förut... Me like!

Kobe:
- Ååååhhhh... Jag blev kär i den här doften direkt! Den är så mjuk och fin och jag har svårt att urskilja vilka doftnoter det är jag känner. De är så perfekt blandade så det blir som en egen doft. Men jag tror att det är mandel, neroli, ambra och labdanum jag känner mest av. Om den fortsätter så här fantastiskt och har bra hållbarhet på huden så kommer jag nog inte kunna låta bli att klicka hem en flaska, trots att priset ligger på 2250:- för 50 ml och 3240:- för 100 ml...

Inga kommentarer: