måndag 26 januari 2015

Xerjoff - XXY

Nu är det dags för ett nytt inlägg där jag testar ett litet sample från Xerjoff. Den här gången valde jag ut XXY och här är mina första intryck efter att ha haft på mig den i ungefär 45 minuter.

Toppnoterna är "to die for" med en härligt frisk fläkt av bergamott och grapefrukt som har fått en tuffare touch tack vare att det är mixat med lite svartpeppar. Sen övergår den till en mjuk, söt, fruktig och blommig doft innan det också dyker upp en vacker iris, en liten gnutta patchouli och mjukt doftande sandelträ. I en perfekt värld hade mer av toppnoterna funnits med även resten av tiden, men det är helt klart en riktigt fin doft.

Början av doften med friskheten och pepparn är otroligt bra... Den mjuka, söta, fruktiga och blommiga doften som kommer sen är fin, men inte jättefin eller någon form av wow-känsla... Men sen när det mjuka och vackra sandelträet, irisen och den lilla gnuttan patchouli träder fram så klättrar doften uppåt och blir riktigt fin igen!

Doftnoter: Bergamott, grapefrukt, persika, ylang-ylang, jasmin, iris, svartpeppar, patchouli, vetiver, sandelträ, labdanum, vanilj och mysk.

Pris: 4770:- för 100 ml. Finns att köpa här.

Men så finns den även i ett Discovery Set där milliliterpriset är mycket lägre. Där får man 13 ml av 6 olika dofter (Homme, Damarose, Irisss, Richwood, Elle och XXY) för 2295:-. Den boxen finns att köpa här.

Inga kommentarer: