lördag 7 februari 2015

Xerjoff - Richwood... Min nya signaturdoft?

Jag är en person som har gått från att för några år sedan ha använt en enda doft varje dag i flera år (Jean Paul Gaultier - Le Male) till att under några år variera mellan några få dofter (Yves Saint Laurent - L'Homme, Hugo Boss - Soul, Kylie Minogue - Inverse for Men, Clinique - Happy for Men och precis som tidigare, Jean Paul Gaultier - Le Male)... Sen när jag jobbade i doftrummet på Åhléns City här i Göteborg så öppnades den fantastiska doftvärlden upp för mig och jag blev väldigt intresserad av allt som har med parfymer att göra.

Jag började med att samla på mig en massa designerdofter och blev sen introducerad till de fantastiska nichedofterna av Viola som också jobbade på Åhléns då. Efter det växte intresset för varje dag som gick och jag läste om nya parfymer varje dag och såg till att lära mig mer om alla möjliga doftnoter och samlade på mig en massa småprover av alla möjliga parfymer för att lära mig att särskilja doftnoterna från varandra i en parfym och även kanske hitta den ultimata doften som jag vill bära varje dag.

Men att nöja mig med en parfym insåg jag snabbt att det aldrig kommer hända! Nu sitter jag här med över 150 flaskor och ännu fler dekanter och småprover/samples och har olika parfymer så gott som varje dag. Det är inte ofta jag använder samma doft 2-3 dagar i rad. MEN... Nu har jag hittat en så makalöst vacker doft som jag inte kan få nog av. Jag har haft på mig den sex av de senaste nio dagarna och den är verkligen magiskt bra! En lyxigt elegant blandning av en mjuk, sammetslen och krämig sandelträ mixad med patchouli, ros, svarta vinbär och vanilj. Så vacker, så exklusiv, så mysig, så härlig, så JAG!

Den sitter kvar på min hud hela dagen och den känns lika lyxig och välblandad från första sekunden när jag sprayat på mig den tills jag duschar av mig den. I början är det sandelträ och patchouli som sticker ut mest och rosorna, svarta vinbären och vaniljen ligger i bakgrunden. Sen efter ett tag tränger de svarta vinbären fram lite mer och ger en spännande syrlig/fruktig touch till doften. Även rosorna blir lite tydligare efter ett tag. Slutligen de sista timmarna har även vaniljen blivit mer tydlig, men det är hela tiden den makalöst vackra och krämiga doften av sandelträ och patchouli som står i centrum.

Jag köpte den i en box tillsammans med 5 andra dofter från samma linje (XJ 17/17) från Xerjoff. En box med 6 stycken flaskor på 13 ml styck för 2295:-... Det låter dyrt, men jämfört med de vanliga flaskorna på 100 ml som kostar mellan 4500:- och 5040:- så är milliliterpriset på boxen riktigt bra!

Nivån i min lilla miniflaska sjunker snabbare än jag hade räknat med och det kommer nog tyvärr inte dröja speciellt länge innan den är slut. Frågan är ju då om jag ska lägga 4500:- på en stor flaska eller inte... Det kommer inte hända att jag någonsin kommer kunna nöja mig med en enda doft varenda dag som jag gjorde för några år sen, men jag kan mycket väl tänka mig att Richwood kommer bli min nya signaturdoft som de senaste två åren har varit Dior - Homme Intense och Guerlain - Shalimar, EdP. Med signaturdoft menar jag att det är den doften som jag använder mest regelbundet.
                                                         
Xerjoff - Richwood är verkligen den bästa doften jag har doftat på på väldigt länge och jag både hoppas att det kommer hålla i sig så det kanske blir min nya signaturdoft som jag kommer använda väldigt ofta, samtidigt som jag hoppas att den här förälskelsen ska lägga sig lite så jag inte känner att jag behöver köpa en flaska för 4500:-.

Doftnoterna i Richwood från Xerjoff är bergamott, grapefrukt, mandarin, ros, svarta vinbär, patchouli, sandelträ, labdanum, vanilj och mysk.

Ni kan hitta den om ni klickar här.

Inga kommentarer: