tisdag 10 mars 2015

9 dofter till våren

Jag har fått en sån extrem vårfeeling nu när solen skiner hela dagen. Igår sprayade jag på mig den härligt friska Limon Verde från Guerlain, tog på mig ett par tunna skor, plockade fram vårjackan och tog en promenad till affären. Så härligt! Idag hade jag Vétiver Fatal från Atelier Cologne på jobbet och nu har jag på mig Dior Homme Sport. Alla dessa fräscha dofter fick mig att bli sugen på att plocka fram några av de parfymer som jag tror att jag kommer använda väldigt ofta i vår och skriva ett inlägg om dem. Så här kommer de, utan någon speciell ordning...

Atelier Cologne - Vétiver Fatal är en lätt, frisk och vårig/somrig vetiverdoft som alltid piggar upp mig och gör mig glad.

Dior - Vétiver är vetiverdoften från Diors exklusiva kollektion "La Collection Privée" och det är min absoluta favorit när det kommer till vetiverdofter (jag fullkomligt älskar vetiver). Den är varken för tung, mörk och jordig eller för frisk, lätt och somrig. Den är så härlig och känns väldigt lyxig. Sen att den sitter kvar på min hud hela dagen gör att den blir en riktig fullpoängare. Tyvärr så tillverkas den inte längre, därför slog jag till på en jätteflaska på hela 250 ml så jag inte behöver oroa mig för att den ska ta slut.

Xerjoff - Kobe. Åh den här är så fin! Doften domineras av neroli och har också mycket fruktighet, fräschhet och lite sötma. Den är perfekt blandad och även denna känns väldigt lyxig. Xerjoffs dofter är tyvärr väldigt dyra, men många av dem är verkligen värda sina höga pris.

Acqua di Parma - Ginepro di Sardegna är en av dofterna från AdP:s kollektion "Blu Mediterraneo" som kommer i dessa snygga flaskor med sin härligt blåa färg. Den här doften är både frisk och fräsch samtidigt som den är kryddig och har mycket enbär. Det gör att den sticker ut bland alla friska citrus-somriga dofter i butikshyllorna.

Annick Goutal - Ninfeo Mio har en mölkigt krämig doft av fikon och örter blandat med mycket citrus. Den är väldigt annorlunda och jag älskar varje sekund av den!

Dior - Homme Sport... Ingefära, iris och citrus i en löjligt bra kombination. Det här är verkligen sommar på flaska!

Van Cleef & Arpels - Aqua Oriens tillverkas tyvärr inte längre. Den var en så kallad "One shot" som bara tillverkades i en omgång och sen tog de bort den från sortimentet direkt. Väldigt synd! Den doftar som Piggelin eller Päronsplitt med en vacker kaprifoldoft i sig. Underbar!

Guerlain - Limon Verde ingår i kollektionen "Aqua Allegoria" och är en frisk och söt doft med mycket lime, fikon och socker. När jag sprayar på mig den vill jag bara ha mer och mer av den.

Xerjoff - Richwood... På våren vill jag inte bara ha dofter som känns våriga eller somriga. Ibland vill jag ha något annat och jag kan garantera att den här fantastiska doften kommer användas flitigt i vår! Lyxig, vacker, mysig och alldeles, alldeles underbar. (Här kan ni hitta ett längre blogginlägg om den.)

Inga kommentarer: