måndag 4 maj 2015

Agonist: Arctic Jade & Onyx Pearl

Agonist är ett svenskt parfymhus som startades 2008. De skapar unisexdofter med naturliga ingredienser och har just nu 10 olika parfymer som finns att köpa på bl.a NK. Jag har fått tag i prover på alla 10 och tänkte att jag ska skriva mina åsikter om allihop, men för att det inte ska bli för mycket på en gång så tar jag 2 dofter i taget.

De lanserar sina dofter i två olika flaskor. En stilren rektangulär flaska med sprayer och en handblåst flaska från Kosta Boda som är tillverkad av Åsa Jungnelius. Båda flaskorna rymmer 50 ml och den handblåsta versionen går det även att köpa refill till. Jag tycker att de enkla sprayflaskorna är riktigt snygga och den lilla färgpluppen i botten gör att de känns väldigt annorlunda jämfört med alla andra rektangulära glasflaskor från andra märken. När det kommer till de handblåsta Kosta Boda-flaskorna tycker jag att vissa av dem är riktigt snygga, medan vissa av dem inte faller mig i smaken över huvud taget.

Något som jag tycker är lite extra kul är att de har listat alla doftnoterna på (de rektangulära) flaskorna, så man kan se vad de har för noter när man testar dem.

Arctic Jade är verkligen fantastisk! Jag tycker att den känns kolsyrad i toppnoterna, som en Sprite eller 7-Up och att den sen blir underbart mjuk med mycket vanilj, hallon och sandelträ. Den kolsyrade doften får mig att tänka på Noontide Petals från Tauer (inlägg om den finns här) som jag planerar att köpa en flaska av eftersom jag älskar den så mycket.

Doften sitter kvar hela dagen på mig och den fokuserar hela tiden på just vanilj, sandelträ och lite hallon som ger den en lätt hint av sötma. Arctic Jade hoppade direkt in på min att-köpa-lista!

Jag har inte koll på vad priset ligger på inne på NK, men på agonistparfums.com ligger sprayflaskan på 125 Euro medan den designade Kosta Boda-flaskan har en lite saftigare prislapp på 950 Euro.

Onyx Pearl tycker jag tyvärr att den känns syntetisk i början och att den doftar som vilken mainstream herrdoft som helst med lite läder och mysk. Men efter 5-10 minuter dyker det upp en blommig doft som blandas med läderdoften och då känns den finare och inte alls lika syntetisk. Då blir den faktiskt rätt bra.

När den sen har suttit på huden ett tag så känner jag mycket läder och någonting som jag gillar som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Det skulle kunna vara blomdoften tillsammans med lädret. Plus att det är något i doften som känns... inte unket eller ruttet, men något åt det hållet... och jag gillar det inte. Jag antar att det är oudnoten eller mysken som inte går så bra ihop med min hud.

Som ni säkert redan har förstått så kommer jag inte köpa den här doften, men jag kommer absolut testa den fler gånger och se om jag ändrar åsikt om den. Jag kan tänka mig att den kan vara mycket finare på någon annan. Det kan mycket väl vara så att det bara är min hud den inte går så bra ihop med.

Onyx Pearl ligger på 125 Euro för sprayflaskan och 880 Euro för den handblåsta flaskan.

Inga kommentarer: