tisdag 5 maj 2015

Agonist: Vanilla Marble & Dark Saphir

Nu är det dags att recensera nummer 3 och 4 av mina 10 samples från Agonist. Den här gången blev det Vanilla Marble och Dark Saphir. (Inlägget med Arctic Jade och Onyx Pearl samt lite info om Agonist kan ni hitta här.)

Vanilla Marble börjar som en väldigt söt doft med mycket vanilj, vita blommor och lite sötmandel. Den känns perfekt för personer som älskar söta vaniljdofter som t.ex Pink Sugar från Aquolina, men som vill ha något lite lyxigare och lite mer ovanligt som inte alla andra har. Tyvärr så har jag lite svårt för så här söta vaniljdofter och förknippar dem lätt med doftgranar i en varm bil. Jag gillar den typen av vaniljdoft på vissa andra (så länge de inte sprayat på sig för mycket) men på mig själv så tycker jag inte att de passar så bra.

Den blir ganska snabbt mer krämig och den vita blomdoften gör, tillsammans med något varmt och mysigt, att vaniljen blir varmare och mindre doftgranssöt. Nu börjar jag gilla doften mer!

Sen blir den bara finare och finare. Efter ungefär en timme så kan jag nog faktiskt säga att jag älskar den. Då har den inte kvar någonting av doftgranskänslan och känns istället mjuk, varm och lyxig med en spännande sötma som känns som ett ljussken som tränger igenom doften. Själva vaniljnoten har nu gått från doftgran till äkta vaniljglass.

Jag tror inte att jag kommer köpa en flaska av den här. Dels eftersom jag inte tycker om den i början och dels för att jag inte tror att jag kommer använda den så ofta, trots att jag älskar den efter en stund. Jag använder nämligen väldigt sällan den här typen av vaniljdofter. Men man ska aldrig säga aldrig! Jag kommer definitivt att testa mitt lilla doftprov fler gånger, så får vi se om det blir en flaska eller inte.

Vanilla Marble kommer som alla de andra dofterna i 2 olika flaskor på 50 ml. En rektangulär glasflaska med sprayfunktion för 125 Euro och en handblåst glasflaska från Kosta Boda för 880 Euro. De finns att köpa på agonistparfums.com och man kan även hitta de rektangulära flaskorna på NK, men där har jag inte koll på vad priset ligger på.

Den första tanken som slog mig när jag sprayade på mig Dark Saphir var att den känns lite som Portrait of a Lady från Frederic Malle, Rose Anonyme från Atelier Cologne och Oud Ispahan från Dior (3 fantastiska dofter). Den påminner mig om dem både doftmässigt och även på fylligheten och lyxkänslan. De dofterna som dominerar i början är patchouli, ros och oud, som helt klart är en vinnande kombo även fast det finns väldigt många dofter som bygger på de noterna.

Kummin och peppar smyger sig in i bakgrunden efter en stund, men pepparn lugnar väldigt snabbt ner sig igen. Sen dyker det upp en violdoft och vid det skedet är doften mörk med mycket patchouli, kummin och viol. Kummindoften gör, tillsammans ved violdoften, att den sticker ut bland den stora mängden av oud/rosdofter som finns på marknaden... Den har även något sött/fruktigt i bakgrunden som jag är osäker på ifall det är hallon, persika eller jasmin... eller kanske en kombination av alla tre?

Efter ett tag har hallondoften tagit mer plats och nu är doften magiskt bra med mycket patchouli och hallon samt lite oud och ros med en gnutta kummin och viol (och möjligtvis lite iris) i bakgrunden. Den känns lyxig, sexig och helt fantastisk!

Åh, jag trivs så bra i den här doften! Jag kommer troligtvis att köpa en flaska av den.

Sprayflaskan ligger på 125 Euro och den handblåsta varianten har ett pris på 980 Euro.

Inga kommentarer: