tisdag 5 maj 2015

Jean Paul Gaultier - Kokorico by Night


Kokorico by Night kom ut 2012 och är en uppföljare, eller "flanker", till Kokorico som släpptes 2011. Den vanliga Kokorico var det väldigt länge sedan jag testade, men jag har för mig att jag tyckte att den doftade torr choklad och jord... Jag minns att jag inte tyckte om den.

När jag läste om Kokorico by Night så blev jag väldigt nyfiken på den eftersom den ska vara fräschare och att en av doftnoterna är rabarber... Kombinationen kakao och rabarber fick mig att klicka hem en flaska även fast jag aldrig har testat den. Så kallade blindköp kan vara väldigt riskabla, men i det här fallet blev det lyckat! Sen var den på rea också, så det kändes inte så farligt att chansa.

Den är så härlig med en tydlig doft av kakao och en frisk och fräsch doft som kommer från bergamott och rabarber. Den har också något i sig som jag förknippar med "typiskt manliga dofter" och det är nog en blandning av de söta tonkabönorna och de träiga noterna som ger den doften. Den innehåller också fikonblad och jag känner en lätt krämighet så det borde vara fikonbladen. Jordigheten som jag inte gillade i Kokorico är helt borta och jag ser att denna inte innehåller någon patchouli, som originalet gjorde. Så det var patchoulin som jag tyckte doftade jord.

Jag känner nu att jag helt klart måste ge originalet en ny chans. För sedan jag testade den senast (över två år sen) så har jag börjat uppskatta fler typer av dofter och jag kan tänka mig att jag kommer gilla den mer än jag gjorde då.

Så måste jag kommentera flaskan också... Jag älskar den! Att den är formad som ett ansikte i profil när man kollar från framsidan och när man vänder den och tittar på den från sidan så är den formad som manskroppen på flaskan till Le Male. Riktigt snyggt!

Kokorico by Night finns att köpa på nicebeauty.com där den just nu kostar ynka 203 kr för 50 ml.Inga kommentarer: