torsdag 7 maj 2015

Xerjoff - 1861 Renaissance


Håll i hatten, här kommer en doft som jag sågar totalt! Jag har fått höra att jag verkar älska alla dofter jag bloggar om och jag kan hålla med om att det har varit mest positiva inlägg här i bloggen... Men här kommer raka motsatsen.

1861 börjar med en skarp citrusaktig doft som känns som rengöringsmedel... Sen dyker det upp lite liljekonvaljer och något som påminner mig om lakrits. Efter ett tag känns den ännu mer rengöringsmedelsaktig och den har en väldigt stark och skarp doft. Helt ärligt så mår jag lite illa när jag sniffar på handleden. Det känns som att lukta på något giftigt.

Jag hade lust att tvätta av mig den redan efter 15-20 minuter, men jag behöll den på för att se hur den utvecklas...

Mint och något skarpt grönt dyker upp och doften blir bara jobbigare och jobbigare... Huvudvärk deluxe och jag mår faktiskt illa.

Efter en timme klarade jag inte av doften längre och var tvungen att tvätta bort så mycket som möjligt. Men den sitter fortfarande kvar... Dock inte lika starkt som tur är.

För att se om det var på grund av att jag duttade på mig lite för mycket som den var så hemsk så duttade jag på pyttelite på andra handleden... Då var den inte lika skarp och gav inte huvudvärk. Men den doftade fortfarande likadant.

Nej, 1861 (som nu har bytt namn till 1861 Renaissance) från Xerjoff är helt klart ingenting för mig.. Jag tycker bara att den doftar starkt, giftigt och konstigt. Jag älskar många av Xerjoffs dofter, men den här klarar jag inte av! Jag vet att det är många som älskar den här doften, men jag är inte en av dem.

Den kostar 1620 kr för 100 ml och finns att köpa på boutiqueideale.com.

Inga kommentarer: