onsdag 10 juni 2015

Salvador Dali - Fabulous 1, 2, 3 & 4


Blindköp är riskabla, men nu kunde jag inte låta bli att köpa de här fyra dofterna från Salvador Dali när jag hittade dem till superpris! Trots att jag aldrig testat någon av dem... Jag har faktiskt aldrig testat någon doft från Salvador Dali överhuvudtaget.

Dessa fyra gudomligt vackra guldfärgade flaskor innehåller mer kraftfulla EdP-versioner av sina föregångare. Men eftersom jag som sagt inte har testat några av de andra dofterna så kan jag inte säga något om dem eller ifall Fabulous-linjen är bättre eller sämre.

Fabulous 1 - Dali börjar som en aldehydig puderbomb. Gillar man pudriga dofter ska man absolut provsniffa denna! Jag gillar vissa pudriga dofter, men när det blir så här maffigt och bombastiskt pudrigt så känns det inte riktigt som min typ av doft. Men efter bara några minuter lugnade pudrigheten ned sig och fram kom en väldigt vacker doft med bland annat aldehyder, påskliljor, iris, ambra och en touch av vanilj tillsammans med en massa andra dofter som påminner lite om Cabochard från Grés och den gudomliga Vol de Nuit från Guerlain. Lycka!

Fabulous 2 - Dalissime är en fin och fruktig doft som både känns ungdomligt lekfull och moget lyxig. Hallon, persika, lite mysk och en bukett med rosa rosor och lite jasmin samsas med en lätt touch av sandelträ som gör att den blir härligt mjuk och fin.

Fabulous 3 - Eau de RubyLips är somrigt frisk med en lätt fruktighet. Den här föll jag för direkt när jag sprayade på mig den! Efter en stund känns dock myskdoften lite lätt syntetisk/billig innan den återgår till att vara fin. De dofterna som slåss mest om uppmärksamheten här är mysk, grapefrukt och ananas.

Fabulous 4 - Salvador for Men är den enda av de fyra dofterna som är lanserad som en herrdoft. Den här började som många andra populära herrdofter och påminde mig lite om bland annat 1 Million från Paco Rabanne, Brit Rhythm från Burberry och Le Male från Jean Paul Gaultier. Jag blev rätt besviken och sniffade lite mer på de andra tre istället... Tills jag kände något spännande och smutsigt från högerarmen... Jag sniffade på den igen och nu hade en smutsig rökelsedoft tagit över och den är freakkin amazing! Den känns så lyxig, så annorlunda och så sexigt dirrty!

Jag gjorde som sagt en vild chansning när jag beställde dessa flaskor helt osniffade, men jag blev mer än nöjd med dem! Det var de vackra och annorlunda flaskorna som gjorde att jag ville ha dem och när de dessutom var nedsatta till 339:- styck från ett ordinarie pris på 799:- styck så kunde jag inte låta bli att klicka hem dem. Flaskorna är dessutom på hela 100 ml. Vill ni också klicka hem dem så hittar ni dem om ni klickar på namnet för respektive parfym.

Inga kommentarer: