lördag 29 augusti 2015

Snabbrecensioner


Här är några av de dofterna som jag valde ut till mitt bord när jag höll mina doftkonsultationer på NK. I det här inlägget kommer jag skriva lite kort om varje doft och om ni vill ha ordentliga recensioner av några av dem så får ni gärna lämna en kommentar. Jag hade ganska många fler dofter som jag pratade om, men här är i alla fall några stycken:

Tom Ford - White Patchouli
Otroligt vacker och mjuk doft som domineras av patchouli och vita blommor. Jag föll för den direkt när jag testade den.

Byredo - Pulp
En lite mörkare fruktexplosion med bland annat fikon, svarta vinbär och äpple från det svenska märket Byredo.

Byredo - Oliver Peoples
Väldigt spännande doft som har mycket sand, patchouli och enbär. Annorlunda och riktigt bra! Sen älskar jag att man kan välja färg på flaskan. Blå, brun eller grön.

Chanel - Chance Eau Vive
Den senaste doften i Chanels Chance-serie. Jag tycker att den känns som en perfekt blandning av den citrusfräscha Eau Fraiche och den lite mer blommiga Eau Tendre fast den ändå känns som en egen doft. Blodapelsin, grapefrukt och jasmin är huvudpersonerna i denna fina doft.

Agonist - Arctic Jade
Jag tyckte att det var extra roligt när jag lyckades sälja en flaska av den här fantastiska doften från svenska Agonist eftersom den är rätt så annorlunda. Arctic Jade är en riktigt spännande, glad, bubblig och vacker mix av bland annat vanilj, hallon och sandelträ. Den känns faktiskt kolsyrad och påminner lite om Sprite. En av mina absoluta favoritdofter från Agonist!

Agonist - Isis
Karamell, vanilj, citrus och persika i en spännande mix. Riktigt härlig! Jag valde mellan att ta med den här, Prada - Candy eller Thierry Mugler - Alien eftersom jag ville ha med en karamelldoft. Anledningen att jag valde just Isis var för att jag tycker att den är mer spännande och annorlunda.

Profumum Roma - Acqua e Zucchero
Vanilj och röda bär i en perfekt blandning. Yummie!

Profumum Roma - Dulcis in Fundo
Vanilj med massor av citrus. Otroligt spännande mix måste jag säga.

Gucci - Bamboo
Denna nyhet från Gucci tyckte jag först att den kändes väldigt menlös och att den kändes som väldigt många andra dofter... Nästan lite tråkig... Men när jag testade den på huden så växte den väldigt mycket och blev faktiskt riktigt fin! Lilja är den doften jag känner mest av och den har fått sällskap av bland annat bergamott, ylang ylang och sandelträ.

Acqua di Parma - Ginepro di Sardegna
Åh, den här friska doften med mycket enbär är en riktig höjdare. Enbären får den att sticka ut och jag tycker riktigt mycket om den!

Acqua di Parma - Iris Nobile, EdP
Vacker! Det var det första ordet jag tänkte när jag testade den. Väldigt fin irisdoft med tuberos och apelsinblommor. Känns lyxig och glamorös.

Burberry - London (damvarianten)
Burberrys välkända London tar mig tillbaka till barndomen med sin otroligt vacka kaprifoldoft mixad med en smultronaktig jasmin... Den får mig att minnas den stora, vackra och väldoftande kaprifolbusken som växte mot vårat garage när jag var liten.

Inga kommentarer: