lördag 12 september 2015

Balmain - Homme


De första sekunderna har den en typisk "mainstream herrdoftsaktig" doft som jag inte riktigt är säker på vad det är, men som jag känner igen från en massa andra dofter. Den försvinner som tur är väldigt snabbt och doften domineras nu av mjukt läder, frisk bergamott och en len doft av tonkabönor. Den påminner mig fortfarande om något jag doftat på innan, men det doftar gott.

Efter några minuter känner jag en fin violdoft och lite saffran som gör att doften känns mer egen och tar bort lite av känslan att den påminner om någon annan doft. Jag börjar nu tycka om Balmain Homme mer och mer. Det är fortfarande något i den som inte känns nytt och jag insåg att det är Burberry - Brit Rhythm den får mig att tänka lite på och jag tror att det är blandningen av tonka, cederträ och läder som gör det. De är inte jättelika, men de har någonting gemensamt. Jag föredrar dock Balmain Homme framför Burberry Brit Rhythm. (Min recension av Burberry Brit Rhythm kan ni hitta här.)

Jag har läst en del negativa kommentarer om att den doftar som allt annat och att den känns billig och syntetisk, men det tycker jag bara att det stämmer de första sekunderna. Sen blir den riktigt bra! Jag kan tänka mig att många kommer gilla den här doften och den känns som en perfekt höstig doft mellan sommarens friska, fräscha dofter och vinterns varma, tunga dofter.

När det kommer till flaskan så tycker jag att den är grymt snygg! Det blåa glaset, läderdetaljerna, silvret och den röda randen... Allt passar ihop så perfekt och flaskan matchar doften väldigt bra. Jag har tyvärr inte sett flaskan mer än på bild (jag har bara ett litet sample/provrör), men jag hoppas att den är lika snygg och lyxig i verkligheten som den ser ut att vara.

Balmain - Homme släpptes i butikerna den här veckan (v. 37) och det rekommenderade butikspriset ligger på 550:- för 60 ml Eau de Toilette och 245:- för ett deostick på 75 ml.

Inga kommentarer: