torsdag 10 september 2015

Dior - Sauvage


Sauvage börjar friskt med mycket bergamott och är en väldigt enkel doft för att komma från Dior. Den doftar helt klart gott, men den sticker inte ut bland mängden av dofter som finns att välja mellan. Det är något i doften (måste vara ambroxan) som känns syntetiskt, men på något sätt gillar jag det. Jag tror att den här doften kommer bli väldigt populär just tack vare att den är så pass enkel och "safe".

Pepparnoten känner jag inte mycket av i början, men efter ett tag känner jag en lätt kryddighet. Doften blir också lite fruktig efter ett tag och ju längre tid den suttit på huden, desto fruktigare blir den. Ett stort plus är att den sitter kvar hela dagen och kvällen! Framåt kvällen är den väldigt hudnära, men doftar då riktigt gott!

Jag måste säga att jag hade förväntat mig en mer spännande och mörk doft. Dels eftersom Johnny Depp är ansiktet för den och även eftersom flaskan är så spännande och sexig. Lite mer peppar mixat med till exempel läder, något jordigt, en mörk patchouli eller något annat mörkt, mystiskt och spännande hade gjort att den levt upp bättre till mina höga förväntningar.

Tittar man på flaskan så ser man tydliga influenser från Diors övriga serier... Jag älskar flaskformen och den magnetiska korken från den exklusiva Privée-serien. Färgskiftningen från Fahrenheit är också riktigt snygg! Men att de tagit namnet Sauvage, när de har en serie dofter som heter Eau Sauvage, tycker jag är väldigt dumt och förvirrande... Eftersom den inte har något med den serien att göra.

Sauvage har fått väldigt mycket negativ kritik bland många doftnördar i USA, men jag tycker absolut inte att den är så dålig som de säger. Jag tycker att det är en bra doft som blir bättre och bättre ju längre den sitter på huden och jag är säker på att de flesta kommer gilla den. Jag trivs faktiskt väldigt bra med doftpuffarna som kommer från handleden... Men som sagt så hade det varit kul med något mer mörkt och spännande.

Inga kommentarer: