onsdag 10 februari 2016

Februariutmaningen dag 10 av 29


Det är redan dag nr. 10 i den här utmaningen och dagens tema är "En doft som du använder väldigt ofta". Mitt val föll på Fahrenheit Parfum från Dior.

Fahrenheit Parfum kom ut 2014 och är en flanker/uppföljare till Fahrenheit som kom ut redan 1988. Förutom dessa två finns det även 8 anda flankers i Fahrenheitserien.

Fahrenheit Parfum har en fantastisk violdoft som påminner om de där violtablettaskarna, blandat med en sexig doft av läder (eller mocka, som det står i notlistan) och vanilj som ger doften en fin mjukhet. Den är riktigt sexig och mysig på samma gång tycker jag. Jag har den väldigt ofta på jobbet eftersom jag dels trivs väldigt bra i den och även för att den sitter kvar hela dagen på mig och jag hela tiden känner doftpuffar komma upp ur skjortkragen.

Jag tycker att den här Parfum-varianten är väldigt mycket mer lättburen än originalet som är en eau de toilette. I originalet från 1988 hittar man bland annat läder istället för mocka och läderdoften är väldigt kraftig och utstickande. Originalet har jag bara ett litet doftprov av och jag föredrar den här nyare Fahrenheit Parfum dels eftersom den är mer lättburen och så älskar jag vaniljen och den tydliga violdoften som jag tycker gör doften så underbar.

Doftnoter: Lakrits, mandarin, mocka, violblad, rom, koriander, kummin och bourbonvanilj.

Inga kommentarer: